USA saatkonna uus hoone pole planeeringuni jõudnud

BNS
Copy
USA suursaatkond Kentmanni tänaval.
USA suursaatkond Kentmanni tänaval. Foto: Toomas Huik

USA saatkonna uue hoone kinnistu omandamise ja hoone projekteerimise protsessid on veel käimas ning millal ehitamiseks läheb, pole veel teada, edastas ERR-i uudisteportaal.

Tallinna linnavolikogu võõrandas mullu suvel riigile Suur-Ameerika 3/Väike-Ameerika 4 asuva kinnistu. Riik omakorda kavatseb selle kinnistu müüa Ameerika Ühendriikide saatkonnale, kes kavatseb oma esinduse ruumid Kentmanni tänavalt ära kolida.

USA saatkonnast kinnitati ERR-ile, et saatkond on koos USA välisministeeriumiga jätkamas plaanidega ehitada uus saatkonnahoone Suur-Ameerika kinnistule.

«Praegu pole paigas ehitamise ajakava, kuivõrd kinnistu omandamise ja projekteerimise protsessid alles käivad,» ütles USA saatkonna pressiatašee Mark Naylor, kelle sõnul toimub kõik koostöös Eesti valitsuse ja Tallinna linnaga.

Detailplaneeringu algatamisettepanekut pole Tallinnale veel tehtud, ütles Tallinna abilinnapea Andrei Novikov. Kui kaua võib detailplaneeringu algatamiseni minna, on abilinnapea sõnul keeruline öelda, sest see sõltub paljudest teguritest.

Kas saatkond soovib detailplaneeringuga ka ümberkorraldusi liikluses, nagu on tehtud saatkonna praeguses asukohas, pole Novikovi sõnul linnale teada antud.

Suur-Ameerika 3/Väike-Ameerika 4 kinnistu asub Tallinnas superministeeriumi hoonekompleksi taga. Praegu asuvad seal linnale kuuluvad spordiväljakud ja kogukonnaaed.

Välisminister Urmas Reinsalu on varem ERR-ile öelnud, et Eesti omakorda soovib oma saatkonnahoonet USA pealinnas laiendada, saades juurde sobivad ruumid suursaadiku residentsiks, kus korraldada ka vastuvõtte. Siiani on residentsi ruume üüritud, nüüd on aga soov jõuda püsiva lahenduseni, mida asutakse linna pealt otsima. Seega on tegemist riikide vastastikuse kinnisvaratehinguga.

Suur-Ameerika 3/Väike-Ameerika 4 kinnistu hinnaks on pakutud kuus miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles