Üks suur digi ja ümmargune koalitsioonileping (10)

Copy
Koalitsioonilepingu allkirjastamine Reformierakonna esimehe Kaja Kallase ja Keskerakonna esimehe Jüri Ratase poolt eile.
Koalitsioonilepingu allkirjastamine Reformierakonna esimehe Kaja Kallase ja Keskerakonna esimehe Jüri Ratase poolt eile. Foto: Madis Veltman

Kogu see leping on üks suur digi – just nii võttis endine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka kokku Reformierakonna ja Keskerakonna koalitsioonilepingu, mis uue valitsusliidu sisse õnnistas.

Kotka, kes oli koalitsioonilepinguga suures plaanis väga rahul, tõi oma järelduse ühe näitena välja vaktsineerimise. «Lubati maikuuks soovijatele tasuta kodulähedast vaktsineerimist. Selleks, et seda pakkuma hakata, on vaja süsteeme luua,» nentis Kotka. «Kui ma seda koalitsioonilepingut loen, siis iga teine punkt sisaldab mingit uut registrit või mingit uut IT-lahendust.»

Koalitsioonileping, mille alusel riigikogus esmaspäeval 70 toetushäält saanud Kaja Kallas peaministrina riiki juhtima hakkab, koosneb kaheksast suuremast alavaldkonnast. Ümmargune ja üldsõnaline – need on märksõnad, mida on kasutanud opositsioon ning nentinud ka koalitsioon. Seda ennekõike asjaolu tõttu, et ootamatult kukkunud Jüri Ratase valitsusest tekkinud võimuvaakum saaks koroonakriisi tingimustes võimalikult kiiresti täidetud.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles