Uus-Meremaa piirid jäävad veel aastaks suletuks

BNS
Copy
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern
Uus-Meremaa peaminister Jacinda Ardern Foto: AFP / Scanpix

Uus-Meremaa piirid jäävad tõenäoliselt suletuks terveks tänavuseks aastaks, hoiatas teisipäeval peaminister Jacinda Ardern.

Arderni sõnul näitab nädalavahetusel avastatud Uus-Meremaa esimene riigisisene nakkusjuhtum üle kahe kuu jooksul, et Covid-19 kujutab riigile endiselt ohtu.

Valitsus ei ava läinud märtsis suletud piire, kuni pandeemia maailmas kestab, ütles Ardern. «Arvestades riske, mis meid maailmas ümbritsevad, ja ebakindlust seoses vaktsiinide kasutuselevõtuga, võime me oodata, et see mõjutab piire suure osa sellest aastast,» ütles peaminister.

Samas lisas Ardern, et Uus-Meremaa jätkab reisimullide loomist Austraalia ja Vaikse ookeani saareriikidega, mis on koroonaviiruse ohjeldamisega toime tulnud.

Plaan märtsi lõpuks reisimull luua sattus aga kahtluse alla, kui Austraalia hiljutise haigusjuhtumi tõttu karantiinivaba reisimise uusmeremaalaste jaoks tühistas.

Ardern kritiseeris Austraalia otsust ja ütles, et nakkusjuhtum on kontrolli all. Samuti väljendas ta pahameelt esmaspäevases telefonikõnes Austraalia peaministrile Scott Morrisonile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles