Raimond Kaljulaid: Tallinna linn peab hakkama ise kõnniteid puhastama (6)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Lumised linnatänavad
Lumised linnatänavad Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna linnavolikogu sotsiaaldemokraadist liige Raimond Kaljulaid esitas volikogule eelnõu, millega antakse linnavalitsusele ülesanne analüüsida, kuidas ja mis hinnaga saaks linn võtta kõnniteede hooldamise enda vastutuseks.

«Tallinna linnaruum peab olema ligipääsetav, turvaline ja mugav kasutada kõigile, seal hulgas liikumispuudega inimestele, eakatele, lastele, lapsevankriga vanematele. Tänane olukord on aga kaugel rahuldavast, sest lume ja jääga ei ole linna kõnniteed tegelikkuses ühtlaselt hästi puhastatud,» selgitas Kaljulaid.

Tema sõnul ei toimi praegune süsteem ilmselgelt, sest mupo ettekirjutus või linnaosa vanema avalik näpuviibutus ei paku kiiret lahendust jalgsi liikuvatele linlastele. «Lapsevankrit lükkav vanem või liikumisraskusega eakas peab ka keerulisemate ilmaoludega oma toimetamised tehtud saama, mitte kodus vangis olema,» ütles Kaljulaid.

«Tallinna linn puhastab vajaliku tehnika ja personaliga sõiduteid. Sama efektiivse jalgratta- ja kõnniteede puhastamisega tagaksime võimaluse liigelda kõigile linlastele,» arvas Kaljulaid.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles