Rae sotsid nõuavad vallalt paremat teehooldust (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Tallinna territooriumile jääv kergliiklustee on puhas ja lumevaba, Rae vallas on teel sõltuvalt välistemperatuurist kas löga või libedus.
Tallinna territooriumile jääv kergliiklustee on puhas ja lumevaba, Rae vallas on teel sõltuvalt välistemperatuurist kas löga või libedus. Foto: Sander Ilvest

Rae valla sotsiaaldemokraadid leiavad, et vald peaks oluliselt rohkem soodustama ja parandama ratturite ja jalakäijate, sealhulgas ratastooli või lapsevankriga liikujate liikumisvõimalusi, panustades märksa enam talvisel ajal teede läbitavusse.

«Rae abivallavanema Tanel Tammela selgitused, et vallas ei maksa Tallinnaga võrreldavat kergliiklusteede puhastustaset loota, kuna vald ei kasuta vastavalt heakorraeeskirjale kloriide, ei kannata kriitikat. Kuidas on võimalik, et Tallinnas, mis ei asu teises kliimavöötmes, tehakse tänavad puhtaks ka ilma kloriidideta, kasutades selleks näiteks raudsahkasid, kuid rikkas  Rae vallas seda ei suudeta?» küsis SDE Harjumaa piirkonna esimees ja Järveküla elanik Henri Kaselo.

«Selle asemel, et vald õigustab mittemidagitegemist rahva sooviga mitte kasutada kloriide, tuleks õppida naaberomavalitsustelt, kuidas saab tänavaid ja kergliiklusteid puhastada paremini,» lisas SDE Rae osakonna esimees Ain Böckler.

Tänane Postimees kirjutas, et Tallinna kergliiklusteede on talvel märgatavalt paremini hooldatud kui Rae valla omad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles