Riina Solman suges Annika Laatsi: ühiskonna lõhestaja ja hunt lambanahas (35)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Tairo Lutter

Endine rahvastikuminister Riina Solman (Isamaa) reageeris sotsiaalmeedias äärmiselt jõuliselt uudisele, et ajakiri Anne&Stiil valis aasta naiseks Risti koguduse õpetaja ja Tallinna lastehaigla hingehoidja Annika Laatsi.

«Tunnen Annika Laatsi hea sotsiaaltöö tegijana, tubli Risti koguduse õpetajana, keda järgivad innustunult sajad jüngrid. Teise külje pealt tean teda aga ühiskonna lõhestajana, nö hundina lambanahas, kelle jutt on esmapilgul ilus ja sulnis, kuid miskipärast kannab südames suurt vimma maskuliinse ülemvõimu vastu kirikutes ja teeb kõik selleks, et oma varasemad haigetsaamised, (mida meil kõigil, kes tippu jõuavad, on parasjagu palju), sellele süsteemile kätte maksta ja see ära lõhkuda, kus ta haiget sai,» kirjutas Solman sotsiaalmeedias.

«Olen kindel, et Risti koguduse liikmetele on Annika hea karjane. Risti koguduse kristlastele panen aga südamele, et kristlus ei ole inimese järgimine. Kui kogudus jookseb pärast Annika Laatsi lahkumist tühjaks, tuleb tõestus ka sellele, et järgitud on üht osavat poliitikut, kelle agenda ei olegi kunagi olnud kogu rahvast ühendada, vaid omale poliitilist kapitali koguda, oma dogmat kehtestades kusagile välja jõuda. Pidev vastandumine kirikuringkondadele, kust Annika pärit on, ei ole kristlik käitumine. See käitumine on ärritanud väga paljusid kristlaskonnas. Tuletame meelde, et kristlaseks loeb end üle 300 000 inimese viimase rahvaloenduse andmetel.»

Kommentaarid (35)
Copy
Tagasi üles