Kanada karmistas reisipiiranguid, peatas lennud lõunasse

Copy
Kanada peaminister Justin Trudeau.
Kanada peaminister Justin Trudeau. Foto: The Canadian Press/PA Images / Scanpix

Kanada peaminister Justin Trudeau avalikustas reedel karmimad piirangud reisimisele, et ohjeldada uusi nakkavamaid koroonaviiruse variante.

Muu hulgas ootab Kanadasse saabujaid oma kulul kohustuslik karantiin hotellis ning kuni 30. aprillini peatatakse lennuliiklus Kariibi mere sihtkohtade ja Mehhikoga.

Trudeau sõnul kehtestab riik lisaks juba praegu nõutavale reisieelsele testile kohustusliku PCR testi lennuväljal Kanadasse naasvatele inimestele. 

«Riikisaabujad peavad seejärel omaenda kulul ootama kindlaksmääratud hotellides kuni kolm päeva oma testitulemusi, mis läheb eeldatavalt maksma umbes 2000 Kanada dollarit (1600 USA dollarit),» lausus Trudeau. 

«Need, kelle testitulemus osutub negatiivseks, saavad seejärel jääda karantiini koju tunduvalt rangema jälgimise ja kontrolli alla.»

Meede rakendub tema sõnul lähinädalatel. 

Hotellimajutuse kõrge hind sisaldab PCR testi, julgeolekut, toitlustamist ja kulusid, mida vastavad hotellid peavad oma töötajate turvalisuse tagamiseks tegema. 

Lisaks nõuavad võimud täiendavat testi kümnendal päeval pärast saabumist. 

Positiivse testi andnud peavad minema viivitamatult karantiini kindlaksmääratud valitsuse rajatistesse, tagamaks, et nad ei kanna erilist muret tekitavaid viirusevariante. 

Trudeau lisas, et Kanada suurimad lennufirmad on nõustunud peatama viivitamatult  lennud soojadele maadele kuni 30. aprillini. Ühtlasi korraldavad nad juba reisil viibijate naasmise. 

Kanadas on seni tuvastatud 770 000 koroonaviiruse nakkusjuhtu, surnud on Covid-19 tagajärjel ligi 20 000 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles