Izmailova: ametkondade koroonakorruptsioon maksab inimelusid (2)

BNS
Copy
Züleyxa Izmailova
Züleyxa Izmailova Foto: Sander Ilvest

Eestimaa Roheliste liider Züleyxa Izmailova leiab, et eliitvaktsineerimistena avalduv koroonakorruptsioon tuleb kätte inimelude hinnaga.

«Ajal kui tuhanded tervishoiu- ja eesliinitöötajad ootavad oma vaktsiinikorda, riskides nii enda kui ka oma lähedaste eludega, näppavad oma tööga kehvasti hakkama saanud kõrged ametnikud doosi nende eest ära. Kahjuks maksavad sellise käitumise kinni meie inimesed oma eludega. Kõik valitsuse liikmed, kes koroonakorruptsiooni tolereerivad, on selles kaasvastutajad,» ütles Izmailova BNS-ile.

«Miks pole korruptsioonivastast võitlust lubanud uus valitsus sotsiaalministeeriumi kantsleri (Marika Priske – BNS) kohatut käitumist kritiseerima rutanud,» küsis Izmailova retooriliselt. «Vaktsiinikorruptiivse ja enam kui ebaeetilise käitumise õigustamine valitsuspoliitikute poolt tekitab küsimusi, miks püütakse nii skandaalset juhtumit vaigistada ja kas eluaegsel kantsleril on valitsusparteide ees teeneid või saladusi, mis kinnimätsimisi soosivad?»

«Viroloog Irja Lutsar õigustab küüniliselt sotsiaalministeeriumi vaktsineerimisplaani rikkumist, mille ta ise teadusnõukoja juhina on heaks kiitnud,» märkis Izmailova. «Seejuures on Lutsar ise reeglitevastaselt eelisvaktsineeritu – ta pole eesliinitöötaja. Palume terviseametil algatada järelevalve perearsti tegevuse üle, kuidas Lutsar sai reeglitevastaselt vaktsiini.»

Izmailova leiab, et eliitvaktsineerimise toetamine ja ise selle hüvede nautimine õõnestavad avalikku usaldust sedavõrd, et Lutsar peaks ennast taandama olukorras, kus privileegideta inimesed iga päev surevad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles