Valitsus muutis Eesti Töötukassa põhikirja

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Raigo Pajula

Valitsus kinnitas tänasel istungil Eesti Töötukassa põhikirja muudatused, millega viiakse töötukassa põhikiri kooskõlla töötuskindlustuse seaduses jõustunud muudatustega, mis puudutavad töötukassa vahendite konsolideerimist riigi kassareserviga.

Kuna töötukassa põhikirjas vahendite haldamise täpsemat korda ning investeerimispiiranguid käsitlev seadusesäte tunnistati kehtetuks, jäetakse töötukassa põhikirjast välja vahendite haldamist puudutavad sätted.

Samuti täpsustatakse töötukassa juhatuse esimehe pädevust töötajate töötasude kinnitamisel ja kulude tegemisel ning täiendatakse põhikirja juhatuse esimehe asendaja pädevust ja juhatuse liikmete edasivolitamise õigust.

2002. aastal jõustunud töötuskindlustuse seadusega loodud Eesti Töötukassa eesmärk on tööturupoliitika elluviimine ja töötuskindlustuse korraldamine.

Valitsuse teatel ei too eelnõu kaasa täiendavaid kulutusi ega eelda töötuskindlustusmakse määra muutmist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles