George W. Bush lahkus Valgest Majast

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA idaranniku aja järgi veidi enne kella kümmet hommikul lahkus president George W. Bush viimast korda Valgest Majast, saates oma järglast Obamat teel Kapitooliumile, kus toimub uue riigipea inauguratsioon.

Kümme minutit hiljem jõudsid mõlemad Kongressi juurde ning kõigi aegade esimese mustanahalise USA presidendi ajaloolise ametissevannutamiseni jäävad veel vaid mõned viivud, vahendas AFP.

Inauguratsiooni järel lahkub Bush helikopteriga Andrewsi õhujõudude baasi Washingtoni lähedal ning suundub sealt edasi juba õhujõudude lennukiga kodusesse Texase osariiki.

Obama sõitis Bushiga samas soomustatud limusiinis, mis möödus tänavatel juubeldavast rahvast ning läbis turvabarjäärid Pennsylvania avenüül. Presidentide autokolonnis olid ka järgmine ja senine asepresident Joseph Biden ja Dick Cheney, kusjuures viimast tuli sõidutada seljavigastuse tõttu ratastoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles