Ajakirjanike liit taunib professor Irja Lutsari vastast rünnakut (5)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Eesti Ajakirjanike Liidu esimees Helle Tiikmaa
Eesti Ajakirjanike Liidu esimees Helle Tiikmaa Foto: Margus Ansu

Eesti Ajakirjanike Liidu juhatus mõistab hukka maski- ja vaktsiinivastaste ühe eestvedaja Andrei Vesterineni algatatud rünnakud professor Irja Lutsari vastu.

«Meie hinnangul on jurist ja õigusbüroo juhtivpartner Vesterinen kuritarvitanud teadlase usaldust, avaldades isikliku telefonivestluse Facebookis ja end läbipaistvaks meediaks nimetava Telegram.ee portaalis,» teatas Eesti Ajakirjanike Liit. 

EALi juhatus kaitseb igal võimalikul moel sõnavabadust. «Aga me oleme ka kindlal seisukohal, et vastutus käib sammu võrra vabadusest ees. Vaba ja sõltumatu ajakirjandus järgib oma tegevuses kindlaid reegleid ja eetikanorme, mille rikkumisega Telegram.ee järjekordselt tõestas oma selget kuuluvust ebaajakirjanduse hulka,» lisas EAL. 

EAL ühineb Eesti Teaduste Akadeemia presidendi akadeemik Tarmo Soomere hinnanguga, et selline isiklik rünnak teadusnõukogu liikme vastu on kindel valik, mille eesmärk on diskrediteerida tippteaduslikku lähenemist ja nurjata Eesti riigi kriisiga tegelemine.

«Meie hinnangul peavad selle juhtumi uurimisega tegelema põhjalikult õiguskaitseorganid,» leiab ajakirjanike ühendus.

Andrei Vesterinen
Andrei Vesterinen Foto: Erakogu

Reede õhtul ilmus Facebooki video, kus vaktsiinivastane helistaja Andrei Vesterinen uuris teadusnõukoja juhilt Lutsarilt, millest teadusnõukoda oma töös lähtub ning kes paneb paika reeglid, mille alusel otsuseid tehakse.

Lutsar vastas, et valitsus esitab neile küsimused ning vastavalt küsimustele teadusnõukoda ka vastab. Helistaja avaldas umbusaldust valitsuse ning ajakirjanduse vastu ning ütles, et inimesed on rumalad, kui usuvad seda, mida neile räägitakse. 

Video, mille salvestamisest Lutsar ei olnud teadlik, vallandas sotsiaalmeedias temavastase solvangute ja ähvarduste laviini.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles