Mida teevad meie haiglad koroonavaktsiini jääkdoosiga? (13)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Foto on illustreeriv ega pole seotud ühegi konkreetse vaktsiiniga.
Koroonavaktsiin vajab säilitamiseks eritingimusi. Foto on illustreeriv ega pole seotud ühegi konkreetse vaktsiiniga. Foto: Sander Ilvest

Pfizeri ja BioNTechi koroonavaktsiini viaalist sai algsete arvutuste järgi võtta viis doosi. Kuid selgus, et ilma spetsiaalse nõelata on võimalik, et üks doos jääb üle ehk tekib salapärane kuues doos. Mida teevad haiglad, kui viaalist jääb vaktsiini üle? 

Meedias on räägitud, et näiteks sellise jääkdoosi pakkus PERH sotsiaalministeeriumi kantslerile Marika Priskele. Kuressaare haigla juhatuse liige ja ravijuht Edward Laane ütleb, et neil Kuresaare haiglas ei ole kuuendat doosi üle jäänud.

«Vaktsineerimisnimekirjade koostamisel arvestatakse, et ühest viaalist saab kuus doosi vaktsiini,» selgitas Laane, et tegelikult juba arvestataksegi jääkdoosiga. Laane lisab, et nende nõukogu liikmeid ei ole haigla vaktsineerinud, sest tema sõnul on haigla nõukogu järelevalveorgan, mille liikmed ei viibi iga päev haiglas. «Me vaktsineerime praegu Saare maakonna tervishoiutöötajaid ja hoolekandeasutusi,» lisas ta. 

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles