Kaitseministeerium kinnitas ametisse kaks asekantslerit (1)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Tiina Uudeberg ja Meelis Oidsalu.
Tiina Uudeberg ja Meelis Oidsalu. Foto: Erakogu

Kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsleriks kinnitati Tiina Uudeberg ja kaitsevalmiduse asekantsleriks Meelis Oidsalu.

Kaitseminister Kalle Laaneti sõnul on mõlemal asekantsleril pikk kogemus riigikaitse valdkonnas. «Neil on nii Eesti-sisest kui ka rahvusvahelist kogemust, mida oskavad oma töös riigikaitse tõhusaks arendamiseks hästi rakendada,» ütles Laanet.

Uudeberg oli aastatel 2015 kuni 2020 riigikaitse planeerimise osakonna juhataja. Samuti on ta töötanud ressursinõunikuna Eesti esinduse juures NATOs ja nõunikuna kaitseministeeriumi NATO ja Euroopa Liidu osakonnas.

Oidsalu oli viimased viis aastat riigikaitse planeerimise asekantsler. Enne seda töötas ta õigus- ja haldusküsimuste asekantslerina ning kaitseministeeriumi siseauditi, julgeoleku ja rahvusvahelise koostöö osakonnas.

Kaitseplaneerimise asekantsler tegeleb riigikaitse planeerimise ja kaitseinvesteeringute valdkonna juhtimisega ning koordineerib riigikaitse planeerimise ja kaitseinvesteeringute osakonna tööd.

Kaitsevalmiduse asekantsler tegeleb kaitseväeteenistuse (sh ajateenistuse), riigikaitsesse vabatahtliku panustamise ning kaitse- ja kriisivalmiduse teemade juhtimisega ning koordineerib kaitsevalmiduse ja kaitseväeteenistuse osakonna tööd.

Oidsalu alustas tööd 1. veebruarist, Uudeberg viibib õpingutel Ameerika Ühendriikide Riigikaitse ülikoolis (National Defense University) ning alustab tööd juulis. Õpingute lõpuni asendab teda Oidsalu.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles