Hingesaatjad – kvaliteetne matusetalitus Kesk-Eestis toob hinge rahu

Copy
Foto: Hingesaatjad

Lähedase kaotus on raske, kuid sageli leinaks palju aega ei anta, sest planeerima tuleb hakata lahkunu viimast teekonda. Asjaajamine on keeruline, sest inimesed ei tea, kust alustada, kelle poole pöörduda ning mida matuse korral-damine endast kujutab. Just siis, kui mure kõige suurem ja hingel raske, tuleb appi matusetalitus-büroo Hingesaatjad, mis pakub Kesk-Eestis kvaliteetset matuseteenust alates inimese surnuks tunnistamisest kuni viimase pärja kääpale asetamiseni.

Foto: Mihkel Raudsepp

Hingesaatjate matusetalituse büroo alustas tegevust 2018. aasta mais. Täna tegutsetakse kahes linnas – Viljandis ja Paides. Mihkel Raudsepa, Hingesaatjate juhataja sõnul on Viljandis suur, 60 istumiskohaga ärasaatmissaal ning peielauaruum 50 kohaga, Paides aga soe ja hubane ärsaatmissaal 40 istekohaga. Mehe peas mõlguvad juba ettevõtte laienemise mõtted, et inimesed saaksid lähedased väärikalt ära saata kogu Eestis.

Samas tunnistab Raudsepp, et klientide leidmine valdkonna uuele tulijale pole lihtne, sest enamus matusebüroosid on pikalt tegutsenud. «Klientide saamine sõltub paljus sellest, kuidas neid haiglate ja hooldusasutuste poolt suunatakse. Paraku suunatakse inimesi ikka juba pikalt tegutsenud matusebüroodesse,» möönab mees.

Foto: Hingesaatjad

Sellest hoolimata teevad matusebüroo Hingesaatjad inimesed tööd suure hoolega, et pakkuda teenust, kus millegi üleliigse pärast lähedase kaotanud muret tundma ei pea. Kõik vajalikud teenused leiab ühest kohast. «Olen näinud kõrvalt, kuidas lähedase kaotanud inimene ei tule olukorraga toime: puudub kogemus matuste korraldamises, lisaks elavad inimesed kiiret elu ning surm tabab ootamatult. Matustega seonduv on aga vaevarikas protsess, kus tegelikult leinarahu saab rikutud,» ütleb Raudsepp, kelle sõnul oligi just kõik see ajendiks, miks otsustati hakata lähedase kaotanud inimestele tugisambaks. «Meie büroos saab ühe-kahe tunniga kogu matusekorralduse otsast lõpuni paika panna, ilma et peaks millegi pärast muretsema. Lisaks oleme telefoni ja e-posti teel 24/7 inimeste jaoks olemas,» toob ta välja, märkides, et matusebüroo Hingesaatjad korraldab nii hauamatuseid, ärasaatmisi tuhastamisele kui urnimatuseid lahkunu transpordist peielauani välja. Loomulikult on võimalik tellida ka üksikteenuseid. Täpsemalt on võimalik lugeda www.hingesaatjad.ee.

Mida teha, kui lähe-dane inimene on siit ilmast lahkunud?

SAMM 1. Esmalt tuleb fikseerida surm. Haiglas teeb seda arst, kodus tuleb helistada perearstile või kutsuda kiirabi.

SAMM 2. Matusebüroost tuleb tellida auto, mis viib lahkunu külmkambrisse.

SAMM 3. Matusebüroos tuleb vormistada matuse korraldus.

SAMM 4. Perearsti abiga tuleb vormistada arstlik surmateatis ja selle koopia tuleb tuua matusebüroosse.

Samm 5. Külastada tasub omavalitsust, sest sageli puudub inimestel teadmine, et neil on õigus saada matusetoetust.

Hingesaatjad matusebüroo üldtelefon 5827 2414 vastab 24/7.

Asume: Viljandis Vaksali 14
Tel 371 558 6502
Paides Suur-Aia 19
Tel 5800 0906

Copy
Tagasi üles