Pensionär jäi lumevangi ⟩ Klandorf: see proua peaks sõitma taksoga (29)

Elo Mõttus-Leppik
, Otse Postimehest saatejuht
Copy

Uudistesaate «Reporter» tegijad märkasid Ida-Tallinna Keskhaigla lähedal kõnnitee ääres istumas hädas pensionäri, kes ei olnud võimeline üle lumevallide arsti juurde pääsema. «Tegelikult see proua peaks sõitma taksoga,» pakkus lahendusena välja teede korrashoiu eest vastutav Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf.

«Kui ma kodust tulema hakkasin, siis oli tee puhastatud, aga siit pole üldse puhastatud,» ahastas Juhkentali tänaval liikumiskäruga lumevallide vahel hätta sattunud Kaja, kes ei jaksanud enam sammugi edasi liikuda ja keset kõnniteed kärul istus. «Ma pean minema silmaarsti juurde, siiasamasse polikliinikusse. Ma iga natukese aja tagant istun. Ma tõesti ei teadnud, et siin nii hull on! Siin ei saa edasi liikuda, aga autoteele ka ei julge minna,» oli naisel nutt kurgus.

Kaja selgitas, et elab haigla lähedal ja asus arsti poole teele tund aega varem, kuid paarisaja meetri läbimiseks oli tal läinud juba üle poole tunni. Reporteri meeskond aitas proua autoga arsti juurde ja käis seepeale Tallinna linnavalitsuses uurimas, miks kõnniteed nii läbimatud on.

«Tegelikult see proua peaks sõitma taksoga,» leidis teede korrashoiu eest vastutav abilinnapea Kalle Klandorf. «Takso on ju suhteliselt odav. Lõppkokkuvõttes tuleb isegi odavam kui et temaga juhtub mingi õnnetus. Ma soovitan, on lapsed, lapselapsed, ma ise lähen tuleval nädalal oma 92-aastase isaga arsti juurde, nii et küllap tal keegi on. Ja kui ei ole, siis on kindlasti linnaosas sotsiaaltöötajad, kes teda hea meelega aitavad,» pakkus Klandorf erinevaid lahendusi.

Samas leidis abilinnapea, et teed on suhteliselt heas korras. «Ma arvan, et linn on saanud päris rahuldavalt hakkama. Ühistransport sõidab, meil on ju olnud talvesid, kus siinsamas Vabaduse väljakul ühistransport seisab, trammid seisavad, aga praegu sõidavad isegi graafikus. Nii et ma arvan, et ei ole hullu,» leidis Klandorf.

Kommentaarid (29)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles