WHO eksperdid külastasid Wuhani viiruselaborit

Copy
Wuhani viroloogiainstituut.
Wuhani viroloogiainstituut. Foto: AFP / Scanpix

Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) eksperdid külastasid kolmapäeval Hiinas Wuhanis viiruselaborit, mis USA ametnike väitel võis olla koroonapandeemia allikaks.

Wuhani viroloogiainstituut, mis uurib maailma kõige ohtlikumaid haigusi, on üks kõige olulisemaid kohti, mida WHO eksperdid külastavad Covid-19 pandeemia päritolu uurimisel.

Pandeemia alguses oli spekulatsioone, et viirus võis kogemata lekkida sellest Wuhani laborist, kuigi ei ole leitud ühtegi tõendit selle teooria toetuseks.

USA tolleaegne president Donald Trump ja tema poolehoidjad haarasid neist kuuldustest kinni ja võimendasid neid vandenõuteooriatega, et Hiina lekitas viirust tahtlikult.

Hiina rahvusringhääling CGTN teatas kolmapäeval, et WHO meeskond «külastab riiklikku bioohutuse laborit ja vahetab instituudi ekspertidega mõtteid nende igapäevatöö, rahvusvahelise teaduskoostöö, epideemiavastaste jõupingutuste ja panustamise kohta».

Hiina võime on kritiseeritud nii kodumaal kui võõrsil esialgse puhangu pisendamise ja info varjamise eest, kui viirus 2019. aasta detsembris Wuhanis levima hakkas.

WHO meeskonna liige Peter Daszak ütles teisipäeval ajakirjanikele, et missioon kulgeb «väga hästi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles