Mööbel, mis elab salaelu siis, kui täiskasvanud ei näe

Copy
Foto: Kapi Kass OÜ

Carmen Ennulo loob lastele fantaasiamaailma. Kolme lapse ema käe all valmib mänguline ja arendav mööbel, mis pakub rõõmu nii väikestele kui suurtele. Ennulo sõnul on Kapi Kassi tootevalik muutunud aastaga üha mitmekesisemaks just tänu täiskuuöödele ning seda ümbritsevale maagiale.

Kuidas sündis armastus mööbli tegemise vastu? Kuidas sündis Kapi Kassi idee?

Tagantjärele mõeldes oli Kapi Kassi loomine loogiline samm. Mind on alati huvitanud sisekujundus ja ma olen oma kodus tõeline sariremontija. Ei möödu ühtegi talve ilma, et ma kodus mõne oma toa tapeedi ära ei vahetaks või mööblit üle ei värviks.

Kapi Kass sai alguse siis, kui sündis minu keskmine laps. Oma unistustes plaanisin jääda koduseks, puhata ning elada vaid lapse rütmis. Tegelikkuses hakkas üsna ruttu igav. Olen alati olnud rahutu rabeleja ega oska nautida lihtsalt olemist. Esialgu oli plaan hakata tegema vineerist sisustuselemente. Aga arvan, et ka edaspidine oli loomulik jätk. Kui ikka olla lapsega päevast päeva koos, siis lähevad mõtted paratamatult lasteasjadele. Kõik minu tooted on sündinud soovist pakkuda oma lastele mängulist mööblit ning arendavat tegevust lastetoas.

Foto: Kapi Kass OÜ

Mille poolest erineb Kapi Kassi mööbel teistest?

Väga eriline ning omanäoline on joonistustega laua ja tooli komplekt ning mänguasjakast. Sinna on kavandid disaininud andekas kunstnik Hege Runnel. Minu suur soov oli, et Kapi Kassi mööbel inspireeriks lapsi ning jutustakse neile loo. Hege tabas mu mõtted suurepäraselt ära ning tulemuseks on tõesti mööbel, mis elab oma salaelu siis, kui täiskasvanud ei näe.

Meil on ka näiteks kavalalt läbimõeldud lahendusega voodid, mis käivad kokku ilma ühegi kruvita. Nende kokkupanek võtab aega vaid mõne minuti. Samas on voodi tugev, ei krigise ega nagise.

Aga kõige populaarsem toode on meil nimelised riidepuud. Neid armastavad nii eraisikud, kui ka ettevõtted. Sellele tootegrupile on tekkinud palju püsikliente, kes tähtsate sündmuste puhul tervele suguvõsale või sõpruskonnale neid kingivad.

Foto: Kapi Kass OÜ

Mis on olnud raskeimad momendid oma brändi loomisel?

Kõige raskem oli siis, kui sündis minu kolmas poeg. Ühelt poolt oli tegutsemistahe ja inspiratsioon kõrgustes, teiselt poolt hakkas ligi hiilima süütunne laste ees. Valmistasin tihti oma tooteid kodus saunas, beebi kandelinaga selga seotud ja 2-aastane sääre küljes rippudes saepuru välja sülitamas. Paratamatult pidin aeg-ajalt endalt küsima, et kas kogu see vaev on seda kõike väärt. Õnneks on mul väga toetav elukaaslane, tema on minu suur tugi ja tagala. Vajadusel julgustab ja innustab, vajadusel kuulab ja lohutab. Rasketel hetkedel on tema see, kes tagant lükkab või kinnitab, et tegemistesse võike paus võtta on okei. Tema on ka see, kes aitab tehnilisi lahendusi välja mõelda. Vahel on mõne joonise tegemisega nii, et mina olen temperamentsem ja kui ma ikka millimeetrit joonise peal paika ei saa, siis võin vihastada. Löön käega ja siis on Indrek see, kes muige saatel joonised ümber teeb.

Kas oma lapsed on Kapi Kassi testgrupp? On nad mõne asja ka maha laitnud?

Kapi Kassi tegemistesse on ühel või teisel moel kaasatud tõesti terve meie perekond. Väiksemad poisid testivad tooteid ning on tootefotodel modellideks. Suured poisid aitavad kiiretel aegadel tooteid valmistada ja komplekteerida. Oma lapsed on suurimad toetajad, aga ka suurimad kriitikud. Kui neid mõni minu idee ei kõneta, siis ega toode naljalt ka avalikkuse ette müüki ei tule.

Mis enda laste lemmik ese on?

Minu laste vaieldamatu lemmik on kuukiik. See on mitmefunktsiooniline mänguvahend, mis ühtpidi toimib põrandakiigena, teistpidi pöörates muutub kiik aga sillaks- roni üle või rooma alt läbi. Väikeste laste emana võin öelda, et see kiik on päästnud meid lugematutel kordadel ka siis, kui lapsed ei taha õhtul magama jääda. Teen lapse jaoks kiigele mõnusa pesa, lükkan vaikselt varbaga hoogu ning magama jääb ka kõige väsimatum mudilane.

Foto: Kapi Kass OÜ

Milline näeb välja ühe uue toote loomise protsess?

Uute toodete ideed tulevad täiskuuöödel. Päriselt ka! Üsna tihti ei saa ma täiskuuöödel magada, sest näen unes mõnda uut toodet või tehnilisele probleemile lahendust. Kuni selleni välja, et tõusen ja panen oma ideed kirja. Viimasel ajal hoian end uute ideedega pigem tagasi. Selleks, et mõte saaks lõpuks sellise vormi, millega 100 protsenti rahul olen, läheb vaja väga palju aega ja energiat. Väikeettevõtjana peab aga tegelema kõigega ise, seega tuleb aega ning energiat jätta ka sellisteks tegevusteks, mis kõige toredamad ja lõbusamad ei ole, kuid kuuluvad paratamatult ettevõtluse juurde.

Foto: Kapi Kass OÜ

Mis on Kapi Kassi tulevikuplaanid?

Plaane ja mõtted on palju ning visioon kindlalt silme ees. Kuid kõige rohkem soovin seda, et oma tööd tehes säiliks rõõm ning rahulolu.

Copy
Tagasi üles