Davosi majandusfoorum Singapuris lükkub maist augustisse

Copy
Maailma Majandusfoorumi (WEF) asutaja ja esimees sakslane Klaus Schwab.
Maailma Majandusfoorumi (WEF) asutaja ja esimees sakslane Klaus Schwab. Foto: EPA / Scanpix

Maailma Majandusfoorum (WEF) teatas kolmapäeval, et iga-aastane Davosi kohtumine , mis juba lükati edasi ja koliti sel aastal Šveitsist Singapuri, lükatakse koroonapandeemia olukorra tõttu maist augustisse.

Kuivõrd eelmisel kuul toimus maailma liidrite virtuaalkohtumine, lükati Davosi majandusfoorum juba maisse edasi.

See pidi toimuma 13.-16. mail Singapuris, kuid uue plaani kohaselt leiab see aset 17.-20. augustil, ütlesid korraldajad ja lisasid, et «muudatus kohtumise ajas peegeldab rahvusvahelisi väljakutseid pandeemia ohjeldamisel».

«Praegused ülemaailmsed reisipiirangud on teinud silmast silma kohtumise planeerimise esimesel poolaastal keeruliseks,» kinnitas WEF.

Samuti rõhutas WEF 2021. aasta kohtumise olulisust, kuna «see on esimene maailma liidrite tippkohtumine, mis on suunatud pandeemiast taastumise väljakutsele, pannes aluse kaasavamale ja jätkusuutlikumale maailmale».

Foorumi asutaja ja juhi Klaus Schwabi sõnul annab kohtumine äriliidritele, valitsusjuhtidele ja kodanikuühiskonna juhtidele võimaluse arutada koos üleilmseks taastumiseks vajalikke samme. 

Iga-aastane maailma poliitilise ja majandusliku eliidi kohtumine leiab tavaliselt aset jaanuaris Šveitsi idüllilises Davosi vallas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles