USA kutsus veel kord üles Suu Kyi kohesele vabastamisele

Copy
Myanmari sõjaväelased Myitkyina tänavatel.
Myanmari sõjaväelased Myitkyina tänavatel. Foto: STR/AFP

USA välisministeerium teatas kolmapäeval, et neid häirisid tõsiselt süüdistused, mis esitati kaks päeva pärast sõjalist riigipööret Myanmari tagandatud juhile Aung San Suu Kyile.

Ühtlasi nõudis ministeerium naise kohest vabastamist.

«Kutsume Myanmari sõjaväge üles kõigi kinnipeetute viivitamatule vabastamisele,» ütles USA välisministeeriumi pressiesindaja Ned Price ajakirjanikele viidates Suu Kyile ja teistele vangistatud tsiviiljuhtidele. 

Suu Kyile esitati süüdistus impordi ja ekspordi seaduse rikkumise eest, ütles kolmapäeval tema erakonna Rahvuslik Demokraatialiiga (NLD) pressiesindaja. 

«Meil on usaldusväärset informatsiooni, et Dakhinathiri kohus määras 14 päeva pikkuse eelvangistuse 1. veebruarist 15. (veebruarini) Daw Aung San Suu Kyile impordi-ekspordi seaduse rikkumise eest,» ütles NLD pressiisik Kyi Toe oma Facebooki leheküljel. 

Sõjalise riigipöörde käigus samuti kinni peetud president Win Myintile on esitatud süüdistus eriolukordade seaduse alusel. 

Alates esmaspäevasest putšist pole partei liikmetel Suu Kyiga otsest kontakti olnud, kuigi NLD pressiisiku sõnul nägi üks naaber Suu Kyid tema residentsis Naypyidaw's, kus ta on arvatavalt pandud koduaresti. 

Kolmapäeval sai NLD usaldusväärset informatsiooni, et nii Suu Kyi kui president Win Myint on 14 päevaks eelvangistusse mõistetud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles