Reformierakondlased tahavad Maripuu lahkumist

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Mitu Reformierakonna liiget kutsus partei siselistis üles sotsiaalminister Maret Maripuu tagasikutsumisele ametist.

Pühapäeval kirjutasid kaks Reformierakonna liiget erakonna Tallinna piirkonna postiloendis, et sotsiaalminister Maripuu peaks ametist lahkuma.

Üks parteilane kirjutas, et sotsiaalministeeriumis toimuva valguses võiks Reformierakonna ümber nimetada eksperimenteerimise erakonnaks. Ta leidis, et kui eraettevõttes juhatuse liige hakkama ei saa, siis ta kutsutakse tagasi.

Ta rõhutas, et 74 000-kroonise kuupalga eest leiab piisavalt tegusaid ja tarku inimesi. Ta avaldas arvamust, et sotsiaalministri ja sotsiaalkindlustusameti juhi ajad on läbi ning neile tuleb hakata asendust otsima.

Teine erakondlane leidis, et puudega inimesi, kes ootavad oma mõndasadat krooni, et elus püsida, ajab ministri üüratu palk, mille suurust see isegi öelda ei oska, lausa marru.

Temagi leidis, et minister peaks ametist lahkuma või loobuma mõnest kuupalgast, vähendama ise oma palka või tegema tasuta tööd, enne talle andeks ei anta. Ta võrdles toimuvat sportmänguga, öeldes, et pealtvaatajad nõuavad vea teinud mängijale punast või kollast kaarti.

«Paistab, et ka meie poliitikud ja ametnikud elavad mullis, hellitades ennast kenade töötasudega, saamata aru, et laenumajanduskasv sai selleks korraks läbi. Ka Keskerakond ootab kannatlikult, sest nende aeg juba koidab,» kirjutas ta.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk kinnitas Postimees.ee’le mainitud kirjade olemasolu ning rõhutas, et nende erakonnas ongi levinud arvamusvabadus ning oma liikmete seisukohti alla suruda oleks vale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles