Tanel Kiik: rünnak Peep Talvingu vastu on häiriv ja ehmatav (5)

Toomas Kask
, Saatejuht
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Pilt videost

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE) märkis valitsuse pressikonverentsil Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) ülemarsti Peep Talvingu vastast rünnakut kommenteerides, et sellised juhtumid on häirivad ja ehmatavad.

«Peab tõdema, et sellised rünnakud on tervele ühiskonnale häirivad ja ehmatavad. Kahtlemata on see kõigile meeldetuletuseks, et meie hulgas on inimesi, kes on kas vaimselt või füüsiliselt tervisemuredega kimpus ning kelle puhul võib Covid-19 kriis seda süvendada,» märkis minister.

Ta rõhutas, et ka sotsiaalmeedias levitavate agressiivsete rünnakute puhul tuleb pöörduda veebikonstaabli poole. «Sellised juhtumid, nagu eilne, on oluliselt räigemad ja ohtlikumad. Arvestama peab ka seda, et Covid-19 kriis kestab veel mõnda aega,» sõnas Kiik. Minister Kiik lisas, et on Peep Talvinguga pärast rünnakut suhelnud.

Eile õhtul kella 19 ajal viskas võõras mees Mustamäel haigla juures parklas autosse istunud PERHi ülemarsti professor Peep Talvingu pihta tundmatut vedelikku ning jooksis siis minema. «Esialgne info annab alust arvata, et rünnak ei olnud juhuslik ehk kurjategija ootas kannatanut ning oli ründamiseks valmistunud,» kommenteeris juhtunut Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Urmet Tambre.

Politsei ja prokuratuur algatasid juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles