Läti piirab ka Euroopa riikide kodanike sisenemist (3)

BNS
Copy
Eesti ja Läti piir
Eesti ja Läti piir Foto: Marko Suurmägi

Läti valitsus otsustas reedel, et 10.–24. veebruarini tohivad Euroopa Liidu, Euroopa majanduspiirkonna, Šveitsi ja Ühendkuningriigi kodanikud siseneda riiki vaid väga kiireloomulistel ja olulistel põhjustel.

Reisimist Euroopa Liidu välistest riikidest on juba oluliselt piiratud ning luba neist riikidest Lätti sisenemiseks antakse vaid erandjuhul.

See tähendab, et sel perioodil võib Lätti reisida vaid äärmiselt olulistel põhjustel.

Kiired ja olulised põhjused välismaalt Lätti saabumiseks on tööalased, õpingutega seotud, perekondlikud, ravi saamiseks, transiitreisiks või alaealise saatjana, lisaks naasmine alalisse elukohta või tulek matustele.

Ajutiselt on juba keelatud lennujaamade ja sadamate kaudu või bussidega Ühendkuningriigist, Iirimaalt või Portugalist pärit reisijate saabumine või sinna sõitmine. Läti välisministeeriumi teatel on need riigid, kus levib kõige ulatuslikumalt Suurbritanniast pärit uus Covid-19 viirusetüvi.

Välisministeerium teatas, et reisijate transport on lubatud riigi lennukite ja sõjaväe transpordiga, lisaks välisministeeriumi korraldatavate repatrieerimislendudega.

Inimesed, kes soovivad Lätti siseneda, peavad info kinnitamiseks täitma Covidpass.lv küsimustiku. Lisaks peavad neil olema dokumendid, millega tõendada küsimustikus antud info tõesust.

Lätti saabumisel on endiselt kohustuslik teha koroonatest ning minna eneseisolatsiooni.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles