Navalnõi abid arutasid EL-iga uusi sanktsioone Putini lähiringi suhtes (2)

Copy
Vene opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi liitlane Leonid Volkov.
Vene opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi liitlane Leonid Volkov. Foto: Reuters/ScanPix

Kremli peakriitiku Aleksei Navalnõi abid kinnitasid, et on arutanud Euroopa Liiduga võimalikke sanktsioone Venemaa presidendi Vladimir Putini lähiringi inimeste suhtes. 

Navalnõi regionaalvõrgustiku juht Leonid Volkov ja lähikondne Vladimir Ašurkov arutasid esmaspäeval videoühenduse kaudu EL-i riikidega järgmisi võimalikke samme Venemaa suunal.

Videokohtumise korraldas Poola ning seal osalesid ka USA, Kanada, Suurbritannia ja Ukraina esindajad, kinnitas Poola esindus Euroopa Liidu juures Twitteris.

Volkov kirjutas esmaspäeva hilisõhtul Telegramis, et nad tõstatasid Ašurkoviga isiklike sanktsioonide kehtestamise miljardäride Roman Abramovitši ja Ališer Usmanovi vastu.

Samuti nimetasid nad teiste seas Vene riikliku VTB panga juhti Andrei Kostinit ning telejuhti Konstantin Ernsti.

Volkov ei öelnud, kas kohtumine lõppes mingi konkreetse kokkuleppega, kuid kinnitas, et Navalnõi meeskond jätkab eelolevatel nädalatel ja kuudel isiklike sanktsioonide teemaga Putini siseringi inimeste suhtes.

Euroopa Liidu ja Venemaa suhted on pingestunud. Venemaa saatis reedel EL-i välispoliitikajuhi Josep Borrelli Moskva-visiidi ajal riigist välja kolm EL-i diplomaati. 

Esmaspäeval vastasid Saksamaa, Rootsi ja Poola Venemaa diplomaatide väljasaatmisega.

Euroopa Liidu välisministrid on kinnitanud, et võimalikke meetmeid ja sanktsioone Kremli suhtes arutatakse järgmisel kohtumisel, mis toimub 22. veebruaril. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles