Prokuratuur muutis Repsi väärteomenetluse kriminaalasjaks (34)

BNS
Copy
Mailis Reps haridus- ja teadusministina oma ametiauto juures.
Mailis Reps haridus- ja teadusministina oma ametiauto juures. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui mullu novembris asus politsei endise haridus- ja teadusministri Mailis Repsi (Keskerakond) ametiauto kasutamise uurimist väärteomenetluses, siis nüüd on prokuratuur tõendeid hinnates leidnud, et selles võivad esineda kuriteotunnused, samas pole Repsi kahtlustatavaks tunnistatud.

Mullu 24. novembril käivitas politsei Mailis Repsi võimaliku rikkumise asjaolude selgitamiseks väärteomenetluse korruptsioonivastase seaduse paragrahvi järgi, mis käsitleb avaliku vahendi korruptiivset kasutamist.

Ka prokuratuur leidis toona, et kriminaalmenetluseks alust pole.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo juht Ats Kübarsepa sõnul kogusid uurijad möödunud aasta novembris alustatud väärteomenetluse käigus tõendeid ministeeriumi vara võimaliku väärkasutamise kohta.

«Uurimise käigus ilmnesid viited võimalikule kuriteole ning seetõttu kontrollime asjaolusid edasi kriminaalmenetluses. Uurimine on suures osas seotud teabega, millele on juba varasemalt meediakanalites viidatud,» ütles Kübarsepp.

Riigiprokurör Denis Tšasovskihhi sõnul kontrolliti jaanuari lõpus alustatud kriminaalmenetlusega viiteid ministeeriumi vara võimalikule omastamisele.

Riigiprokuratuuri pressiesindaja Kairi Küngas selgitas Postimehele, et uurimine käib endiselt samade asjaolude üle kui väärteomenetluses. «Varem alustatud menetlus jätkub tõendite kogumisega, et kontrollida võimalikku kuriteokahtlust. Praegu kellelegi kahtlustust esitatud ei ole,» lisas prokurör.

Mailis Repsi ei ole õnnestunud Postimehel tabada.

Kommentaarid (34)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles