Reps: kriminaalmenetluse algatamine ja ministrikohast loobumine ei ole omavahel seotud (9)

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Mailis Reps ajakirjanike küsimustele vastamas.
Mailis Reps ajakirjanike küsimustele vastamas. Foto: Pilt videost

Prokuratuurilt kriminaalmenetluse algatamise teate saanud Mailis Reps sõnas meediale saadetud kommentaaris, et menetluse algatamine ei ole seotud tema ministrikohast loobumise otsusega.

Riigikogu liikmena on Repsil saadikupuutumatus, mida tal ministrina poleks olnud. Endise haridusministri teatel ei olnud aga see asjaolu tema riigikokku siirdumise juures kaalukeeleks, sest teate kriminaalmenetluse algatamise kohta sai ta hiljem. 

«29. jaanuari õhtul sain e-kirja, milles mind teavitati, et algatatud väärteomenetlus ministeeriumi vara kasutamise tõttu on kvalifitseeritud ümber kriminaalmenetluseks,» selgitas Reps.

Kaja Kallase valitsus astus ametisse 26. jaanuaril. Otsuse mitte asuda Kallase valitsuses ministriks tegi Reps aga juba 21. jaanuaril. 

«Mõistan avalikkuse ootust selgitusteks, kuid paraku ei ole mul võimalik tänaste teadmiste juures menetluse üksikasju lähemalt kommenteerida. Mulle ei ole antud edasi infot või selgitust ühegi episoodi ega ka menetluse kohta lähemalt, mis on tinginud prokuratuuri sellise otsuse. Täna tean vaid menetluse algatamisest ning seda, et mulle ei ole esitatud kahtlustust ega süüdistust,» ütles Reps.

Endine haridusminister lisas, et tunnistab tehtud vigu. «Olen poliitikas alati teadnud ja arvestanud, et iga minu samm on erilise tähelepanu all ning peab vastama mitte ainult seadustele, vaid ka Eesti inimeste ootustele ja õiglustundele. Olen öelnud, et pingsal tööperioodil tegin töö- ja pereelu ühildamisel tõepoolest vigu, kui kasutasin ministrile mõeldud autot ja juhti vajadusel ka laste heaks ning võtsin seetõttu ministriametist taandudes poliitilise vastutuse. Ka minu huvi on teada saada võimalikult kiiresti menetluse täpsemad põhjused ning anda omapoolsed selgitused nii uurijatele kui ka avalikkusele. Teen selleks uurijate ja prokuratuuriga igakülgselt koostööd,» selgitas täna riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks valitud Reps.

Reps sattus ametiauto väärkasutamise tõttu politsei uurimise alla mullu novembris. Toona algatati väärteomenetlus, mille tõendeid hinnates leidis nüüd prokuratuur, et loos võivad esineda kuriteotunnused ning seetõttu algatati kriminaalmenetlus. Kahtlustust ei ole Repsile esitatud.

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles