USA president Joe Biden teeb esmavisiidi Pentagoni

Copy
USA kaitseministeeriumi hoone.
USA kaitseministeeriumi hoone. Foto: Reuters / Scanpix

USA president Joe Biden teeb kolmapäeval riigipeana esmavisiidi Pentagoni, kus kõneldakse rassismist ja äärmuslusest, aga ka Ühendriikide vägedest Iraagis ja Afganistanis.

Valge Maja sõnul astuvad president Biden ja asepresident Kamala Harris varasel pärastlõunal üle Potomaci jõe, kus tal on vastas kaitseminister Lloyd Austini, kõrged sõjaväelased ja tsiviiljuhtkonna esindajad.

Erukindral Austin oli USA väekoondise juht Lähis-Idas ning ta on esimene afroameeriklane, kes on tõusnud Ühendriikide kaitseministriks.

Kohtumise oodatavate teemade hulgas on võitlus Covid-19 pandeemiaga USA sõjaväes, aga ka rassismi ja äärmusluse väljajuurimine.

Muuhulgas külastab Biden Pentagonis näitust afroameeriklaste osast relvajõududes.

Visiit võib puudutada ka USA vägede seisundit, kui Biden kaalub üle vaadata oma eelkäija Donald Trumpi otsused viia pärast pea kaks aastakümmet kestnud sõda peaaegu kõik USA väed välja Iraagist ja Afganistanist.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja John Kirby ütles teisipäeval, et Bideni visiidi kaks eesmärki on rääkida kõrgemate juhtidega välis- ja kaitsepoliitikast ning teha pöördumine Pentagoni töötajaskonnale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles