Moskva : venelased ei andnud Costa Concordial päästepaati jõudmiseks raha

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristluslaev Costa Concordia, mille juures käivad ettevalmistustööd kütuse väljapumpamiseks.
Ristluslaev Costa Concordia, mille juures käivad ettevalmistustööd kütuse väljapumpamiseks. Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium lükkas ümber Itaalia meedias ilmunud väited, nagu oleks ristluslaeval Costa Concordia olnud Vene turistid maksnud koha eest päästepaatides raha.

Niisuguse avalduse tegi välisministeeriumi pressiesindaja Aleksandr Lukaševitš tänasel pressikonverentsil, vahendas RIA Novosti.

Ajaleht La Repubblica kirjutas 22. jaanuaril, et venelased päästeti ära enne teisi. Väljaanne pööras tähelepanu tõsiasjale, et laeva pardal oli õnnetuse hetkel enam kui sada Vene kodanikku ja neist ükski ei saanud kannatada.

Ajakirjanikud jõudsid pärast pealtnägijatega vestlemist arvamusele, et venelased ostsid meeskonnaliikmed rahaga ära.

Informatsiooni, et Vene turistid päästeti laevalt ära esimestena, kinnitas kapteni Moldovast pärit sõbratar Domnica Cemortan.

Itaalia prokuratuur alustas selle väite kontrollimist, kirjutas La Repubblica.

Ristluslaev sõitis Giglio saare juures karile 13. jaanuari õhtul. Seni on leitud 16 surnukeha, kadunuks jäi umbes sama palju inimest. Kokku viibis laeva pardal ligi 4200 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles