Mehhiko president hoiatas migrante väärinfo eest USA avatuse suhtes (1)

Copy
Andrés Manuel López Obrador.
Andrés Manuel López Obrador. Foto: El Universal/Zumapress.com

Mehhiko president Andrés Manuel López Obrador hoiatas neljapäeval Ühendriikidesse pürgivaid sisserändajaid, et need ei usuks inimkaubitsejate levitatavat väärinformatsiooni nagu oleks USA uksed pärast Joe Bideni riigipeaks saamist avatud.

López Obradori sõnul ei vasta tõele levitatav info, et migrandid võivad Ühendriikides saada koheselt õigusliku staatuse.

«Inimesed arvavad, et nüüd on uksed avatud ja president Biden kavatseb kohe kõik sisserändajad seadustada. See ei vasta tõele. Ühendriikides kehtivad endiselt migratsiooniseadused. Inimkaubitsejad petavad meie migrantidest vendi ja maalivad olukorrast roosilise pildi,» manitses riigipea.

President tõi hoiatuseks välja ka äsjase veresauna, mille käigus mõrvati 19 sisserändajat, kelle seal 14 Guatemala päritolu migranti. Politsei avastas jaanuaris Mehhikos asuva Camargo linna lähedal teel kaks süüdatud sõidukit, millest leiti põlenud laibad. Eeluurimine viitab, et ohvrid lasti maha ja süüdati seejärel põlema.

Camargo asub USA Texase osariigi piiril ja Mehhiko Nuevo Leoni osariigi lähedal. Mehhiko lahe rannikul asuv Tamaulipas on lühim tee Ühendriikidesse, aga ka kõige ohtliku seal tegutsevate kuritegelike jõukude tõttu, mis röövivad inimesi ja mõrvavad migrante. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles