GRAAFIKUD ⟩ Leevenenud piirangud tüürivad riiki eriolukorrani (65)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Kaja Kallase valitsuse ministrid.
Kaja Kallase valitsuse ministrid. Foto: Madis Veltman

Kaugõppe lõppedes ja koolide avamise järel kasvas nakatumisjuhtude arv Harjumaa  ja Ida-Viru kooliõpilaste seas plahvatuslikult, ka teiste maakondade puhul ei saa öelda, et tõusu poleks. Valitsus püüab seevastu kriisi hariduselus vältida ega rutta uute piirangute kehtestamisega. Ometi viib nakatumistrend olukorrani, mil uut eriolukorda pole võimalik ära hoida. 

Viirusepuhang kogub uuesti hoogu kõigis vanusegruppides, kuid noorimate seas, vanusegrupis 0–19 pole varem nii järsku kasvu nähtud. Jaanuari lõpus, kui lõppes kaugõpe nii Harjumaal kui ka Ida-Virumaal sai selles vanusegrupis keskmiselt iga päev positiivse diagnoosi vähem kui 70 last. Kõigest nädalaga veebruari algul on see number tõusnud üle 110. Harjumaal on sarnane tõus olnud 30 pealt 70ni.

Viiruse levikul koolilaste seas võib üsna tõenäoliselt näha piirangute mõju: detsembri alguses saatis valitsus gümnaasiumid kaugõppele. Muudes vanusegruppides toimus siis viiruse plahvatuslik levik, kuid laste seas mitte palju. Selge langus toimus jõulude ajal, mil algas koolivaheaeg.

Kommentaarid (65)
Copy
Tagasi üles