Lauluväljakule rajatatakse külastuskeskus

BNS
Copy
Lauluväljak, Tallinn, 30.12.2015
Lumetegu Tallinna spordikeskustes. Lumekahurid Lauluväljakul.
FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
Lauluväljak, Tallinn, 30.12.2015 Lumetegu Tallinna spordikeskustes. Lumekahurid Lauluväljakul. FOTO: MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Tänavu suve lõpuks peaks Tallinna lauluväljakul valmima külastuskeskus, mis toob külastajateni loo laulupidude traditsioonist, Tallinna lauluväljakust ja lähiajaloost ning iseseisvuse taastamisest.

Külastuskeskuse rajamiseks kuulutas SA Tallinna Lauluväljak välja riigihanke, mille pakkumisi oodatakse 15. märtsini.

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart tõdes, et tänavu möödub 30 aastat Eesti taasiseseisvumisest ja lauluväljakule rajatav külastuskeskus pakub võimalust meenutada kõiki neid toonaseid sündmusi. «Laulupidude traditsioon on lahutamatuks osaks meie kultuurist, ajaloost ja  rahvuslikust identiteedist. Kuid lisaks sellele, et Tallinna lauluväljak ja laulukaar on laulupeo sümboliks, on see paik olnud tunnistajaks ka meie lähiajaloo pöördelistele hetkedele,» sõnas Kõlvart. 

«Pikalt on arutletud selle üle, kuidas lauluväljak peaks edasi andma ajaloolist mälu nende märgiliste sündmuste osas, mis on siin toimunud. Nüüd sõlmime need kokku ning räägime külastajatele loo pöördelistest aegadest, mil rahva ühtsus pääses paisu tagant valla ning pani meid liikuma sinna, kus oleme täna,» ütles Tallinna abilinnapea ja külastuskeskuse hindamiskomisjoni liige Aivar Riisalu. 

Lauluväljaku külastuskeskuse kontseptsiooni töötasid välja ekspositsioonide, näituste ja produktsioonide loomisega tegelev Motor Agency ning KOKO arhitektid. Hanke eesmärk on lauluväljaku külastuskeskuse ruumide ja püsiekspositsiooni loomine, sealhulgas külastuskeskuse mööbli ja eksponaatide valmistamine ja paigaldamine, ruumide ümberehitamine ja tehnika tarne ja paigaldus.  

Keskuse rajamise eeldatavaks kogumaksumuseks on 285 000 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles