​Värskes Kuku raadio saates «Neeme Raud. Siin» tegi saatejuht Neeme Raud juttu mitmel põneval teemal. Tema vestluskaaslasteks olid teiste hulgas Eesti välisluure juht Mikk Marran, ajaloolane Kristjan Oad ja ühiskonnategelane Sergei Metlev.

Kuidas värbab Eesti luurajaid, selgitas kuulajatele välisluure juht Mikk Marran.

Tema sõnul avaldatakse töökuulutusi nii spetsiifilistes portaalides, kus käivad näiteks rohkem IT-valdkonna inimesed, läbi värbamisagentuuride kui ka ajalehekuulutuste kaudu.

«Meie «võrku» jäävad ka inimesed, keda ise paneme tähele, ja kellele teeme pakkumise intervjuule tulla. Võib-olla lõpeb see ka tööpakkumisega,» rääkis Marran. «Kasutame kõiki võimalusi, mis meile on käepärased.»

Välisluureameti juhi ütlusel ei saa suur ja spetsiifiliste ülesannetega riigiasutus leppida töötajate värbamisel keskpärasusega. «Inimene, kes meile tööle tuleb, peab olema Eesti vabariigi patrioot ja tal peab olema Eesti vabariigi kodakondsus,» nimetas Mikk Marran kaks esmast kriteeriumi.

Rääkides välisluureameti töötajate võimalike puhkusereiside plaanide tegemisest, nimetas ta, et tungivalt soovitatakse oma inimestel mitte minna reisile Venemaale, Valgevenesse, Põhja-Koreasse ja Iraani. «Me ikkagi keelame,» täpsustas Marran.

Poliitilistel teemadel jätkates otsiti ühiskonnateadlase Sergei Metlevi abiga raadiosaates vastust küsimusele, kas Venemaal on käes kardetud generatsioonide vahetus – noored ja internet asendavad keskealiste telepõlvkonna.

Saate teises tunnis rääkis ajaloolane Kristjan Oad Eesti keskaegsest ajaloost. Kas see vajab ümberkirjutamist? Juttu tehti samuti vabatahtlikuna Aafrikas töötanud Kristin Külmaga ning Eesti uuest Aafrika strateegiast.

Lõpetuseks uitas Neeme Raud koos fotograaf Kaupo Kikkasega USA lääneosasse jäävates kanjonites.

Kommentaarid
Copy