Klandorfi umbusaldamine kukkus ettearvatult läbi (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Liikuiskäruga lumme kinni jäänud vanem naine, kellel Kalle Klandorf soovitas taksoga sõita.
Liikuiskäruga lumme kinni jäänud vanem naine, kellel Kalle Klandorf soovitas taksoga sõita. Foto: Kanal 2 / Reporter

Abilinnapea Kalle Klandorfi umbusaldamine Tallinna linnavolikogus kukkus läbi.

«Vaatamata kliimaaktivistide jutule kliima soojenemisest esinevad meil talved, kus temperatuur on alla nulli ja sajab lund. Lume koristamisega tegeleb sadu inimesi, kes teevad oma tööd südamega. Neil pole aega lõunatki süüa. Aga nad ei saa kunagi tänu, nad saavad alati sõimata,» ütles EKRE fraktsiooni liige Argo Luude.

Ta lisas, et tema arvates käitus Klandorf suurte lumesadude ajal õigesti ning raske olnuks talle midagi muud soovitada.

Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul on Luudel on kõva rollikonflikt, kuna ta on Tallinnalt raha saaja ja linnavalitsuse lepinguline partner. «Ma arvan, et võibolla oleks kõige targem, kui Luude ennast sellest hääletusest taandaks,» ütles Michal.

Volikogu esimees Tiit Terik sellega ei nõustunud, öeldes et igal volikogu liikmel on valijate mandaat ja õigus oma südametunnistuse järgi hääletada. Luude siiski taandas ennast selle küsimuse hääletuselt.

Sotsiaaldemokraatide esindaja Raimond Kaljulaidi sõnul on igaühel õigus kliimamuutusi eitada, kuid teadlaste kinnitusel kaasnevad kliimamuutustega just äärmuslikud ilmaolud, millega tuleb tegeleda. Ta tõi näiteks Helsingi, kus ei näe kunagi sellist olukorda nagu Tallinnas, kus lapsevankriga ei saa kõnniteel liikuda. «Ma olen käinud spetsiaalselt Helsingi äärelinnades, et sealse olukorraga tutvuda, aga ka seal ei näe sellist pilti nagu Tallinna kesklinnas,» rääkis Kaljulaid.

Ta kordas ka oma varasemat ettepanekut, et linn peaks vabastama kinnistuomanikud kohustusest puhastada kõnniteid, mis neile ei kuulu.

Kohaloleku kontroll näitas, et istungist võtab osa 36 linnavolikogu liiget. Klandorfi umbusaldamiseks oleks vaja olnud 40 häält, umbusaldamise poolt aga anti 32 häält ja seega kukkus umbusaldamine läbi.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles