Ungarlased püüdsid Costa Concordia õnnetusest kasu lõigata

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Costa Concordia
Costa Concordia Foto: SCANPIX

Kolm ungarlast püüdsid ära kasutada Itaalia kruiisilaeva Costa Concordiaga juhtunut õnnetust.

Kolmik lootis saada kompensatsiooni, väites, et nende sugulased hukkusid laevaõnnetuses, edastab AFP.

Pettuse paljastas kuut õnnetuslaeval olnud ungarlast esindav USA advokaat Peter Ronai.

Ronaiga võttis Budapestis ühendust üks ungarlanna. Naine rääkis, et ta 38-aastane tütar Eva ja viieaastane lapselaps Roxana jäid Costa Concordial kadunuks. Roxana isa rääkis advokaadile sama.

Advokaadi tegi kuuldu murelikuks, hoolimata, et neid kahte reisijat reisijate nimekirjas ei olnud. Itaalia võimud olid varem teatanud, et alusel võis olla reisijaid, kes mitte üheski nimekirjas ei kajastunud.

Ronai taipas lõpuks, et tegemist oli pettusega, kuna end hukkunute pereliikmeteks väitnute jutt keerles vaid saadava rahalise kompensatsiooni ümber.

Advokaadi sõnul oli ungarlanna nii veenev, et talle oleks võinud selle eest filmiauhinna Oscari anda.  

«Olen esindanud õnnetustes hukkunute pereliikmeid 20 aastat ning ma ei ole varem näinud, et keegi kes kaotab lähedase, räägib vaid rahast,» lausus advokaat.

Mure, et laeval võis tõesti hukkuda viieaastane tüdruk, sundis advokaati kuuldut edasi uurima. Siis helistas väidetavalt hukkunud naise elukaaslane Ronaile ning muutis varem öeldut. Laps ei hukkunud laeval, vaid lapse ema.

Ronai nõudis lapsega kohtumist. Ta palus abi ka tsiviilriietes politseinikelt. Nad küsisid tüdrukult, millal ta oma ema viimati nägi ja lapse vastas, et hiljuti.

Vale paljastus, kui kohale ilmus tüdruku ema. Naise väitel oli ta õnnetuslaeval ning ta jalg sai merre hüpates kannatada. Advokaat palus naisel vigastust näidata, kuid seda ei olnud.

Tuli välja, et ungarlaste paari sugulasena esinenud naine oli tegelikult nende naaber.

Ungari politsei arreteeris kolmiku ja neile esitatakse süüdistus. Nii Budapesti politsei kui Ungari välisministeerium uurivad juhtumit.

Ronai sõnul kulutas ta 5000 dollarit valejälgedele viivale informatsioonile.

Costa Concordia sõitis 13. jaanuari õhtul Itaalia läänerannikul Giglio saare juures kivisele madalikule. Pardal oli 4200 hinge. Päästetöötajad on leidnud 16 inimese surnukehad. Kadunud on üle 20 inimese.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles