Popov: koolivaheajaks planeeritud reisid tuleks kindlasti ära jätta (2)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Arkadi Popov.
Arkadi Popov. Foto: Sander Ilvest

Koolivaheajaks plaanitud reisid tuleks ära jätta ning tööl käies tuleks mõelda distantseerumisele ning kanda maski, ütles Lääne-Tallinna Keskhaigla juht Arkadi Popov.

«Tänane uute nakatumiste arv oli 811 ning see paneb tõsiselt mõtlema. 647 haigestumist saja tuhande elaniku kohta on kõige kõrgem näitaja, mida oleme üldse kogenud. Aktiivseid haigeid on meil Eestis 8600. Kõige jõulisemalt tõuseb nakatumine Harjumaal ja Ida-Virumaal,» rääkis Popov linnavalitsuse pressikonverentsil.

Haiglaravil viibivate patsientide arv hakkab tema sõnul kriitiliseks muutuma. «Meil on haiglas 507 patsienti, suur osa nendest Tallinna haiglates. Meil on olnud viimastel päevadel päris palju tegemist sellega, kuidas kiirabibrigaade Tallinna haiglate vahel ümber suunata, et oleks võimalik kõik Covid-patsiendid ära paigutada. Praegu liiguvad kõik Lääne-Tallinna Keskhaiglasse (LTKH), kuna Ida-Tallinna Keskhaiglas ja Põhja-Eesti Regionaalhaiglas on voodikohtadega kitsas. LTKH nakkuskliinikus veel jagub kohti, aga  olukord muutub kriitilisemaks ja tekib küsimus, et kui nakatumise tempo on sama ka tulevikus, kas me suudame siis osutada plaanilist ravi,» rääkis Popov.

Minu kindel soovitus on vältida reisimist koolivaheajal. Eelmisel sügisel, novembri alguses, kui inimesed tulid reisidelt tagasi ja lapsed läksid kooli, oli järjekordne nakatumise tõus.

Ta tõdes, et kui nakatumismäär tõuseb, siis sellele järgneb nädalase viivitusega haiglaravi vajaduse tõus.

«Ees on koolivaheaeg ja ka see moment, kus paljud inimesed leiavad, et nad on väsinud ja tahavad puhata ning inimesed planeerivad reise. Minu kindel soovitus on vältida reisimist koolivaheajal. Eelmisel sügisel, novembri alguses, kui inimesed tulid reisidelt tagasi ja lapsed läksid kooli, oli järjekordne nakatumise tõus,» ütles Popov.

Teine probleem on tema sõnul inimeste käitumine töö juures. «Käisin suurtes kontorites, kus on suurtes saalides palju arvutitöökohti ja nägin, et üsna vähe kasutatakse kaugtööd, inimesed istuvad ühes saalis arvutite taga ilma maskideta. Piisab ühest või kahest nakatunud inimesest, kes sinna töökollektiivi satub ja nakkus levib üsna kiiresti. Igal inimesel on kodus vanemad sugulased, kes satuvad selle tõttu haiglaravile või kellega assotsieerubki see suremus, mida me täna näeme. Soovitan seda kõike väga tõsiselt võtta,» lausus Popov.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles