Rein Langist sai Pevkuri nõunik (4)

Meinhard Pulk
, reporter
Copy
Rein Lang
Rein Lang Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigikogu aseesimehe Hanno Pevkuri (Reformierakond) nõunikuks sai oravapartei asutajaliige Rein Lang.

Enne poliitikasse asumist meediaettevõtte Trio LSL asutanud Lang on töötanud välis-, justiits- ja kultuuriministrina, lisaks täitnud riigikogu aseesimehe kohuseid.

«Tegin Reinule ettepaneku tulla osaajaga nõunikuks, kuna Rein on vaieldamatult üks Eesti tugevamaid riigiõiguse ja põhiseaduse asjatundjaid,» selgitas Pevkur. «Tema Eesti pikima staažiga justiitsministri, parlamendi aseesimehe, välisministri ja teiste ametikohtade kogemusele on vähestel midagi vastu panna.»

Lang ise lausus põgusas kommentaaris Postimehele, et tema osaaegse tegevuse sisu on Pevkuri toetamine riigiõiguse asjades. Jutukam on ta aprillis, kui uus riigikogu juhatus on sisse elanud.

Lang lahkus aktiivsest poliitikast XII riigikogu koosseisuga 2015. aasta parlamendivalimiste järel. Valimistel osales ta viimati 2013. aasta kohalike omavalitsuste volikogu valimistel, kui sai Pärnus 29 häält.

0,75 kohaga tööle asuva Langi brutopalk on 2300 eurot. Lang jätkab Kuku raadios meediakriitilise saate «Olukorrast ajakirjanduses» tegemist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles