PERH suurendab Covid-voodikohtade arvu ja piirab plaanilist ravi

Loora-Elisabet Lomp
Copy
PERH ehk Põhja-Tallinna Regionaalhaigla peahoone õhtupimeduses.
PERH ehk Põhja-Tallinna Regionaalhaigla peahoone õhtupimeduses. Foto: Madis Veltman

Põhja-Eesti Regionaalhaigla (PERH) tekitab juurde Covid-voodikohti ning piirab seetõttu plaanilist ravi. Regionaalhaiglas oli 18. veebruaril ravil 39 Covid-patsienti, kellest üheksa oli III astme intensiivravil ja seitse juhitaval hingamisel.

Regionaalhaigla juhatuse liikme-ülemarsti prof Peep Talvingu sõnul on haigla valmis avama täiendavaid voodikohti Covid-patsientide raviks. «Personalipuuduse tõttu profileerime voodeid ümber plaanilise ravi arvelt,» ütles prof Talving. Ta lisas, et nn Covid-voodikohad vajavad tavatööga võrreldes topelt personali.

Karantiinis osakondade tõttu on haiglas plaanilist ravi praegu piiratud 10 protsendi võrra. «Suudame hetkel koos keskhaiglate ja üldhaiglatega tagada ravivõimekuse nii Covid-diagnoosiga kui muu diagnoosiga haigetele, aga kasvava nakkuskoormuse tõttu hakkame plaanilist ravi piirama,» ütles prof Talving.

Voodikohti saab vastavalt vajadusele ümber mängida. Praegu on regionaalhaiglas 26 üldpalati voodikohta, intensiivravis on koroonapatsientidele 17 ravikohta. Ka on olemas koroonaosakond psühhiaatrilistele patsientidele, kellele on 20 voodikohta. Lisaks teenindab Covid-patsiente erakorralise meditsiini osakond.

Tänase Covid-juhtrühma otsusega loodi kolm täiendavat intensiivravi voodikohta. Juhtrühm vaatab iga päev olukorra üle ja juhib vastavalt vajadusele plaanilise ja pandeemilise ravi võimekust.

PERHi meedikud kutsuvad Eesti rahvast üles järgima kõiki nakkuskontrolli juhiseid ja riiklikult kehtestatud piiranguid. «Ainult üheskoos saame hoida tervishoiusüsteemi toimimas ja elu väljaspool haiglaid avatuna,» rõhutas prof Talving.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles