Gabonis sai viiruspiirangute vastasel protestil surma kaks inimest

Copy
Libreville´i elanikke kimbutab kõige muu seas ka veenappus.
Libreville´i elanikke kimbutab kõige muu seas ka veenappus. Foto: STEEVE JORDAN/AFP

Gaboni pealinnas Libreville´is sai koroonapiirangute vastasel protestil surma kaks inimest, teatas politsei.

Mõlemad mehed lasti neljapäevaõhtuste rahvarahutuste ajal maha.

Pealinna vaestes piirkondades on vallandunud vägivaldsed meeleavaldused öise liikumiskeelu ning linnast lahkumise ja sinna sisenemise keelamise vastu. Kolme päeva jooksul on rahvas kogu riigis protestinud ja neljapäeval puhkesid kähmlused politseiga.

Riikliku politseiülema Serge Herve Ngoma kirjeldusel olid meeleavaldajad püstitanud barrikaade ja võidelnud politseinikega kasutades süütepudeleid, kive ja raudkange.

«Asjaoludel, mis pole veel tuvastatud, said kaks inimest kuulidega pihta ja surid. Alustatud on juhtunu uurimist,» sõnas politseiülem.

Prokurör Andre Patrick Roponat kinnitas samuti, et alustatud on uurimist. Prokuröri andmetel olid autost tule avanud suusamaske kandnud isikud.

Gabonis algab liikumiskeeld nüüd jube kella kuuest õhtul. Baarid ja tantsuklubid on olnud suletud kogu viimase aasta. Suur osa mitteametlikust majandusest, millest paljud sõltuvad, on koroonapiirangute all tugevasti kannatanud.

Gabon, kus elab vähem kui kaks miljonit elanikku, on teatanud vaid umbes 12 500 koroonaviirusesse nakatumisest ja 75 inimese surmast.

Tervishoiuministri Guy Patrick Obiang Ndongi sõnul on enamik nakatumistest aset leidnud viimase kahe kuu jooksul, kui riiki tabas haiguspuhangu teine laine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles