VIDEO ⟩ Saksa televisioon näitas, kuidas Tartus talve nauditakse (1)

BNS
Copy
Täiesti tubaseid päevi ei suudaks lapsed ega ka kasvatajad heatujuliselt välja kannatada.
Täiesti tubaseid päevi ei suudaks lapsed ega ka kasvatajad heatujuliselt välja kannatada. Foto: Kaader videost

Saksa avalik-õiguslik kanal ZDF laskis uudistemagasinis «Heute – in Europa» eetrisse klipi sellest, kuidas Tartus talve nauditakse.

Saatelõik algab välisplaanidega Tartu Rukkilille lasteaiast, kus lapsed uisuplatsil lõbutsevad, sest täiesti tubaseid päevi ei suudaks lapsed ega ka kasvatajad heatujuliselt välja kannatada.   

«Kuna on koroonaaeg, siis sisetingimustes on praegu trennid keelatud ja mõtlesime, et võiks midagi teha väljas,» ütleb lasteaia direktriss Anu Turu. 

«Selline meelelahutus on laste jaoks sobiv, liiatigi on õues Eesti talve ajal niikuinii külm,» kommenteerib kaadritagune tekst.

Mikrofoni ette pääsevad ka lapsed. Esimesena sõna saav tüdruk räägib, et ta ema uurib võimalusi, kuidas Lõunakeskusesse päris uisutrenni pääseda – ujumistrennis ta juba käib.

Drooniga salvestatud materjalis kirjeldatakse Tartut kui talvist imedemaad riigi suuruselt teises linnas. Koroona on tänavad küll veidi tühjemaks teinud, kuid täiskasvanudki pääsevad uisutama – aga mitte ainult. Järgnevad öised plaanid Vallikraavi tänaval asuvast Ula baarist, mille seinad ja sisustus on tehtud lumest ning klientuur põnevalt mitmerassiline.

«Nägime oma koduhoovis, kuidas naabrilapsed olid teinud lumest väikse linnuse ja mõtlesime, et kui nemad saavad nii vähesest lumest teha omale kindluse, siis saame meie veelgi suurema tehtud,» rääkis Ula baari omanik Hendrik Kuusk ZDF-ile.

Nii pressitigi lumi kastidesse ja valmistati selliselt ehitusplokid. Baari kunded külma ei karda ja lumebaari külastatavaim õhtu sattuski laupäevale, kui väljas oli kakskümmend miinuskraadi. 

«Cool värk üsna eba-cool'il ajal. Vabas õhus pole küll maskikohustust, aga kella 21-ks peab pidu ikkagi läbi olema, sest teadagi – koroona,» lõpetab kaadritagune tekst saatelõigu. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles