Mailis Repsile esitati möödunud nädalal kahtlustus omastamises (5)

Postimees
Copy
Mailis Reps Eesti haridus- ja teadusminister, otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Nele Kullerkupp.
Mailis Reps Eesti haridus- ja teadusminister, otsesaates Otse Postimehest. Saatejuht Nele Kullerkupp. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Riigiprokuratuur kinnitas Postimehele, et eelmisel nädalal esitati endisele haridus- ja teadusministrile Mailis Repsile kahtlustus omastamises. 

«Tegemist on esialgse kahtlustusega ning menetluse huvides ei ole praegu võimalik selle täpsemat sisu avaldada,» selgitas riigiprokuratuuri pressinõunik Kairi Küngas. 

Mailis Reps sai teada 29. jaanuaril, et tema suhtes algatatud väärteomenetlus muutus kriminaalasjaks. 9. veebruaril valiti Mailis Reps riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimeheks. Reps kuulus ka Keskerakonna delegatsiooni, kui praegune valitsus pidas läbirääkimisi. 

Mullu novembris sattus toonane haridus- ja teadusminister Mailis Reps (Keskerakond) ametiauto väärkasutamise tõttu politsei uurimise alla. Toona algatati väärteomenetlus, mille tõendeid hinnates leidis nüüd prokuratuur, et loos võivad esineda kuriteotunnused ning seetõttu algatati kriminaalmenetlus. Samas ei ole keegi Repsi kahtlustatavaks tunnistanud.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles