Politsei pidas kinni pommiähvarduse teinud mehe

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Viru bussiterminal. Pilt on illustratiivne.
Viru bussiterminal. Pilt on illustratiivne. Foto: Eero Vabamaegi/

Põhja prefektuur kirjeldas 17. veebruari hilisõhtut, kui helistas mees teatega, et pani Viru keskuse bussiterminali pingi alla pommi. Teatele reageeriti suurte jõududega, kuid pommi ei leitud. 

«Sedasorti teatele reageerivad kõik päästvad jõud kiiresti ja seegi kord polnud erandiks. Viru keskuse poole hakkasid liikuma lisaks politseile ka päästjad, kiirabi ja pommirühm,» kirjeldas Põhja prefektuur. 

Nii bussiterminali kui ka selle ümbrust kontrolliti äärmise põhjalikkusega, kuid pommi ei leitud. «Küll aga tuvastasime me pommiotsingute ajal helistaja asukoha ning pidasime mehe kinni. Mees tunnistas, et tema kõne tõepoolest tegi,» kirjutas Põhja prefektuur sotsiaalmeedias. 

Helistaja suhtes alustati väärteomenetlus paragrahvi alusel, mis käsitleb teadliku valeväljakutse tegemist ning juba kaks päeva hiljem astus ta kohtu ette. Kohus määras pommiähvardajale karistuseks seitse päeva aresti.

«Pommid, muud lõhkeained ja nendega ähvardamine ei ole naljaasi. Politseinike, päästjate, kiirabitöötajate ja pommirühma ekspertide töö esimene eesmärk on see, et kõik inimesed meie ümber jääksid ellu ja terveks. Esmareageerijad võtavad väljakutseid väga tõsiselt,» selgitas prefektuur, lisades, et isegi kui selgub, et pommi tegelikult ei ole, on töö ja resurss väljakutse juures päris. «Päris inimesed riskivad oma eludega, et kõikide teiste turvalisus tagada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles