Teenetemärgi saaja ⟩ Gameboy Tetris: ma ei uskunud kunagi, et saan nii suure au osaliseks!

Copy
Gameboy Tetris ehk Pavel Botšarov on andnud suure panuse eestlaste ja vanelaste lõimumisse. Äsja tunnustas seda Eesti Vabariigi president Valgetähe V klassi teenetemärgiga.
Gameboy Tetris ehk Pavel Botšarov on andnud suure panuse eestlaste ja vanelaste lõimumisse. Äsja tunnustas seda Eesti Vabariigi president Valgetähe V klassi teenetemärgiga. Foto: Sander Ilvest

President tunnustas täna paljude inimeste panust Eesti riigi arengusse. Noorte iidol ja muusik Pavel Botšarov esinejanimega Gameboy Tetris pälvis Valgetähe V klassi teenetemärgi. Tulihingeline muusik on aidanud kaasa lõimumisele, ehitades hittlugudega sõprusesilda eestlaste ja venelaste vahele.

Pavel, mis oli esimene emotsioon, kui kuulsid, millise tunnustuse osaliseks oled saanud?

Suur-suur au on saada Eesti riigilt nii suur tunnustus. Ma tänan väga! Ma ei uskunud kunagi, et saan nii suure au osaliseks.

Ma pole ju kunagi teadlikult tegelenud lõimumisega, see on kuidagi iseenesest minuga kaasas käinud. Olen alati tahtnud teha muusikat, see ongi loonud meie ühine keel – muusika liidab, ühendab ja paneb meid üksteist mõistma.

Õppige keel ära – see on teile endale igatpidi väga kasulik.

See orden oli täielik üllatus. Väga hea üllatus. Magasin rahulikult kodus, siis helistati ja äratati mind üles, sooviti õnne.

Inimesed ütlevad sinu hittide kohta, et need meeldivad nii eestlastele kui ka venelastele, sest on südamega tehtud. Mismoodi see südamega tegemise trikk siis käib?

Mingit trikki ei ole. Sa pead tegema kõike täiesti siiralt, lihtsalt tunde järgi. Mitte kunagi ei tohi üritada kellelegi meeldida! Ainult nii tuleb muusika välja väga aus ja sinulik ning läheb inimestele korda.

Sinul on eesti keel suurepäraselt suus, kuid siiani leidub meie ümber palju ka umbkeelseid vene rahvusest kaaslasi. Mida eesti keele oskus annab?

Keelest aru saamine annab väga palju – avab sulle uksed, muudab su karjääri, teeb elu Eestis palju lihtsamaks. Õppige keel ära – see on teile endale igatpidi väga kasulik.

Viis aastat on mul eesti keel suus, nii et saan suhelda. Ja see muutis väga palju! Tean venelasi, kes juba räägivad vene keelt eesti aktsendiga. Minul vist eesti aktsenti veel kuulda ei ole, sest suhtlen siiani aktiivselt nii eestlaste kui ka venelastega. Hoian mõlemast rahvusest loomingulises seltskonnas kätt elu pulsil.

Kas uhke Valgetähe V klassi teenetemärgi saamine muudab sinu elus midagi?

Ei muuda. Ma teen sama asja edasi seda, mida olen teinud, ikka oma südame järgi.

Ja mis on auhinnatud muusiku esimene plaan, mida soovid teostada?

Tahaksin oma tütrele ookeani näidata. Ta pole seda veel kunagi näinud. Loodetavasti avaneb see võimalus meile varsti.

Loe pikemat usutlust mehega, kes pani eestlased venelasi armastama, siit!

Gameboy Tetrise reibast häält kuuleb pea kõigis tänapäeva ägedamates hittlugudes. Gameboy Tetris
Gameboy Tetrise reibast häält kuuleb pea kõigis tänapäeva ägedamates hittlugudes. Gameboy Tetris Foto: Sander Ilvest
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles