Fotod ja blogi ⟩ Transpordiamet kuulutas välja rasked liiklusolud (31)

Indrek Ojamets
, toimetaja
Copy

Liiklus on jäävihma ja erakordse libeduse tõttu kõigi maakondade riigiteedel häiritud ja transpordiamet kuulutas seoses sellega alates kella 13 välja rasked ilmaolud. Tallinna bussid sõidavad keeruliste ilmaolude tõttu täna vabagraafiku alusel.

Jätkuvad lume- ja libedustõrjetööd, kuid osad riigiteed võivad jääda libeduse tõttu raskesti läbitavateks. Transpordiamet palub liiklejatel olla äärmiselt ettevaatlikud ja võimalusel lükata sõitmine edasi.

Raskeveoki juhtidel palub amet võimalusel oodata ilma paranemist parklates.

«Riigiteede hooldajad on täies koosseisus väljas, et teha libedusetõrjet kõikidel teedel. Kuid siiski tuleb arvestada, et libedusetõrje tegemine võtab aega ning jätkuv jäävihm võib nurjata kogu seni tehtud töö,» ütles transpordiameti maanteehoiu teenistuse direktor Raido Randmaa.

Vastavalt prognoosile võivad rasked ilmaolud kesta kuni kolmapäeva hommikuni.

Tallinna bussigraafikud on muutlikud

Tallinna bussid sõidavad teisipäeval jäävihma ja miinuskraadide tõttu vabagraafiku alusel, trolliliikluses esineb tõrkeid ning kõigil tuleb liikluses olla eriti ettevaatlik.  

Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) teatel sõidavad bussid jäite tõttu suure ettevaatlikkusega, mistõttu tuleb inimestel arvestada muudatustega graafikus, teatas TLT pressiesindaja. Ajutiselt on häiritud ka trolli- ja trammiliiklus, mis tänu libedustõrjele ja saabunud plusskraadidele järk-järgult taastub.

 Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles, et väljas on praegu neli kraadi külma, kuid sajab vihma, mis tähendab, et liiklusolud võivad muutuda minutitega. «Kuigi sõiduteedel on ennetav libedusetõrje tehtud, võib kohati siiski olla libe ning ka kõnni- ja kergliiklusteedele võib kiiresti tekkida ülimalt libe jääkiht,» rääkis Klandorf. Ettevaatlik tasub olla ka jalgsi ja jalgrattaga liiklejatel. Keskpäevaks olid näiteks vanalinna kõnniteed juba väga libedad.

Sihtkohta jõudmiseks tuleks varuda piisavalt aega ning alustada sõitu pigem aeglaselt, et jõuaks teeoludega kohaneda. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil praegustes ilma- ja teeoludes arvestada pidurdusteekonna kolme- kuni neljakordistumisega võrreldes suviste tingimustega. Keeruliste teeolude tõttu tasub hoida tavapärasemast suuremat pikivahet ning valida teeoludele vastav sõidustiil.

Kommentaarid (31)
Copy
Tagasi üles