Opositsioon kutsub koalitsiooni loobuma erikomisjonides enamuse haaramisest (4)

Loora-Elisabet Lomp
Copy
Riigikogu aseesimees ja Isamaa juht Helir-Valdor Seeder.   FOTO: Madis Veltman
Riigikogu aseesimees ja Isamaa juht Helir-Valdor Seeder. FOTO: Madis Veltman Foto: Madis Veltman

Isamaa, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehed saatsid ühise pöördumise koalitsiooni erakondade esimeestele, milles kutsusid neid loobuma plaanist muuta erikomisjonide moodustamise otsust selliselt, et koalitsioon saaks neis komisjonides enamuse.

«Riigikogu eri- ja probleemkomisjonide töö on seni põhinenud pariteetsuse põhimõttel, kus vastavas komisjonis on igal Riigikogu fraktsioonil üks esindaja olenemata fraktsiooni suurusest. Nii on see olnud ka varasemal ajal, kui riiki juhtis kahest erakonnast koosnev koalitsioon ja opositsioonis oli neist arvuliselt enam erakondi. Nüüd on Reformierakond ja Keskerakond asunud seda pikaajalist tava aga toore jõuga muutma,» kirjeldasid olukorda ühises pöördumises Indrek Saar, Helir-Valdor Seeder ja Martin Helme.

Nende sõnul on koalitsiooni algatatud otsuste muudatused, millega muudetakse korruptsioonivastase erikomisjoni, riigieelarve kontrolli erikomisjoni, julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni ja eesti keele õppe arengu probleemkomisjoni moodustamise põhimõtteid, mis nõrgestavad olulisel määral riigikogu järelevalvevõimekust ja rikuvad pikaajalist parlamentaarset head tava.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles