Koroonaskeptiline Tšehhi ekspresident nakatus koroonaga (1)

Copy
Vaclav Klaus.
Vaclav Klaus. Foto: AP

Tšehhi endine president Václav Klaus, kes veel hiljuti avalikult valitsuse koroonaviiruse piiranguid trotsis, haigestus COVID-19-sse, ütles teisipäeval tema kõneisik. 

«Ta ei tundnud end hästi ja andis pärastlõunal positiivse COVID-i proovi,» märkis mõttekoja Václav Klausi Instituut pressiesindaja. 

«Ta vaadati läbi ja jäeti kodusele ravile,» lisas ta. 

Tšehhi nakatumisnäitaja elaniku kohta on uudisteagentuuri AFP andmeil maailma kõrgeim; surmade poolest ollakse naaberriigi Slovakkia järel teisel kohal. 

Endine liberaalne ökonomist ja euroskeptiline ekspeaminister Klaus oli president aastail 2003-2013, olles vahetanud sellel ametikohal välja dissidendist kirjaniku Václav Haveli. 

Oma ametiajal sai ta tuntuks sellega, et ta oli viimane poliitik, kes allkirjastas Euroopa Liidu Lissaboni lepingu. 

Pandeemia algusest saadik ilmus 79-aastane Klaus korduvalt avalikkuse ette kohustusliku maskita ning jaanuaris trahviti teda 10 000 krooni ehk 387 euroga. 

Samal kuul esines ta rahvaüritusel kõnega piirangute vastu, öeldes, et valitsus peaks teadma, et «meil on kõrini piiranguist ja meie elu kahjustavatest juhtnööridest». 

Ta võttis sõna ka vaktsineerimise vastu, kutsudes esile oma ametijärglase ja veteranist vasakpoolse Miloš Zemani reaktsiooni. 

"Lase end vaktsineerida, Václav. Sinu vanuses võid sa COVID-i saada," ärgitas Klaus ajaleheusutluses.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles