FOTOD ⟩ Üle Eesti linnade lennanud hävitajad jäid enamikele nähtamatuks (21)

Carl-Robert Puhm
Copy
Kui ilm tõotab tulla hea, siis on täna võimalik näha Saksa Eurofighter Typhoone.
Kui ilm tõotab tulla hea, siis on täna võimalik näha Saksa Eurofighter Typhoone. Foto: Eero Vabamägi

Eesti linnade kohale planeeritud NATO liitlasvägede ülelende häiris täna udune ilm, kuid raskete ilmatikuolude kiuste said lennud siiski tehtud.

Ülelennud toimusid kärbitud kava alusel: näiteks Itaalia õhuturbe üksuse hävitajad (Eurofighter Typhoon) Šiauliai lennubaasist ilmastiku tõttu õhku ei tõusnudki.

Samuti ei olnud sombuse taeva tõttu enamikes Eesti linnades lennumasinaid näha, kuulda sai vaid uhkete õhusõidukite mürinat, vahendasid Postimehe lugejad.

Ka Tallinnas olid Vabaduse väljakule kogunenud kümned inimesed, kes lennumasinaid oma silmaga näha lootsid. Suure pilvisuse tõttu ei olnud ka pealinna keskväljakult näha seekord midagi.

Esialgse kava järgi pidid täna toimuma lennud üle Tallinna, Kärdla, Kuressaare, Pärnu, Viljandi, Tartu, Paide ja Rakvere ning mitte madalamalt kui 300 meetrit. Ülelendudel olid planeeritud osalema Eesti õhuväe õppereaktiivlennukid L-39 ja transpordilennuk M-28, Saksa õhuturbe hävitajad Eurofighter Typhoon Ämari lennubaasist, Itaalia õhuturbe üksuse hävitajad Eurofighter Typhoon Šiauliai lennubaasist ning USA õhujõudude neli hävitajat F-15 koos kahe KC-135 tankurlennukiga Suurbritannia Lakenheathi lennubaasist.

Kommentaarid (21)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles