Toll võtab politseilt üle Sillamäe piiripunkti kontrolli

Toimetas Carl-Robert Puhm
Copy
Maksu- ja tolliametnik.
Maksu- ja tolliametnik. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 24. veebruaril võtab toll üle politsei- ja piirivalveameti piirikontrolli toimingud Sillamäe piiripunktis.

Maksu- ja tolliameti (MTA) tolliosakonna juhataja Eerik Heldna sõnul saab Sillamäest esimene piiriületuskoht Eestis, kus piiripunktis paikneb alaliselt vaid toll. «Head kolleegid politsei- ja piirivalveametist on meile muidugi distantsilt toeks nii turvalisuse tagamisel patrullteenistuse näol, kui ka keeruliste piirivalvetoimingute, näiteks tõhustatud piirikontroll, merepiiri valve või varjupaiga taotluste esitamisel,» ütles ta.

Heldna lisas, et piirikontrolli toimingute üleandmine on hea näide efektiivsest koostööst ning riigiasutuste kõige olulisema ressursi ehk tööjõu targast kasutusest. «Tänan Sillamäe tollipunkti ametnikke, kes läbisid edukalt piirivalve dokumentide kontrolli baaskoolituse. Suur tänu PPA piirivalvuritele ja sisekaitsekadeemiale, kes aitasid meid uute teadmiste ja oskuste omandamisel. Loodame, et muudatus teeb meie klientidele piiriületuse kiiremaks ja rikkujatele omakorda keerulisemaks,» sõnas Heldna.

Politsei- ja piirivalveameti piirihaldusbüroo juht Eve Kalmus lisas, et Sillamäe piiripunktis kaasnevate muudatustega tehakse piiriületus veelgi sujuvamaks ja kiiremaks. «Teenuse tagamine Sillamäe piiripunktis on üks etapp laiemast PPA ja MTA koostööprojektist, millega laiendatakse MTA ülesandeid nii maismaa-, mere- kui ka õhupiiril,» selgitas Kalmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles