Suurim sinimustvalge tuleb Lasnamäele (1)

Postimees
Copy
Sini-must-valge Pae pargis.
Sini-must-valge Pae pargis. Foto: Lasnamäe linnaosavalitsus

Vabariigi sünnipäeva puhul näeb Pae järvel Eesti lipu hiiglaslikku videoprojektsiooni. Sinimustvalge ilmub järve jääkattel õhtul pärast päikeseloojangut ja on nähtav südaööni.

«Koroonaviiruse jätkuva leviku tõttu pidime muutma plaane Eesti Vabariigi 103. aastapäeva tähistamiseks Lasnamäel. Varem väljakuulutatud traditsioonilise kontserdi asemel, mis pidi toimuma kultuurikeskuses Lindakivi, kutsume kõiki täna õhtul Pae parki imetlema veehoidla jääl projitseeritavat Eesti suurimat trikoloori,» ütles Lasnamäe linnaosa vanem Vladimir Svet.

Pae järve õhukesele jääle projitseeritava Eesti Vabariigi lipu suurus on ligikaudu 40 korda 18 meetrit ning valgusprojektsioon katab peaaegu kogu veehoidla lääneosa. Lasnamäe linnaosavalitsus tuletab meelde, et Pae järve jääle minek on rangelt keelatud, kuna temperatuuri tõusu tõttu on jää alla vajumise tõenäosus väga suur.

Samuti palub linnaosavalitsus pargi külastajatel olla tähelepanelikud ja arvestada jäite ohuga. Pargis peab liikuma ettevaatlikult, eriti laskumistel ja tõusudel. Võimalusel on soovitatav kasutada neid pargiteid, mis on puistatud graniitkillustikuga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles