Martin Helme: meie vaktsiinikogused on naeruväärselt väikesed (58)

Alexandra Saarniit
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Mihkel Maripuu/Postimees Grupp/Scanoix Baltics

EKRE esimees Martin Helme leiab, et Eesti võiks vaktsiine turult ise osta ning ta ei näe probleemi, kui see tooks lisakulutusi, vahendab ERRi uudisteportaal

Ravimifirma AstraZeneca tarneraskuste tõttu ei saa Eesti sel nädalal nende koroonavaktsiini ning Helme sõnul on ettevõtte ja Euroopa Liidu tülide põhjus Euroopa Komisjonis, mistõttu kannatavad sellest liikmesriigid. 

«Ma olen olnud kriitiline sellest hetkest alates, kui hakkasime ostma ühishankes isikukaitsevahendeid,» sõnas Helme, lisades, et ühishanked ei ole kuhugi jõudnud, seega ei näe ta probleemi selles, kui Eesti otsustaks iseseisvalt turult vaktsiine otsima minna ja maksaks ka selle eest rohkem.

Helme hinnangul on vaktsiinikogused Euroopa mastaabis naeruväärselt väikesed: «Ja isegi kui see hind on natuke kallim, siis see hind, mida me maksame ühiskondlike sulgemiste ja inimeste haiglasse sattumise eest, on mõõtmatult palju kallim». 

Veel rääkis Helme, et täna valitsuses otsustatud piirangud olid iseenesest vajalikud, kuid tema sõnul jäi arusaamatuks, kuidas sulgemisi kompenseerida kavatsetakse, mistõttu on ta ka selle koha pealt kriitiline.

Kommentaarid (58)
Copy
Tagasi üles