G20 finantsjuhid arutavad koroonapandeemiat

BNS
Copy
G20 kohtumine veebis
G20 kohtumine veebis Foto: HANDOUT/AFP

G20 riikide rahandusministrid ja keskpankurid kogunevad reedel Itaalia juhtimisel videokonverentsile, et arutada maailma majanduse elavdamist pärast koroonapandeemiat ja vaeste riikide abistamist.

Tegu on esimese kohtumisega, millest võtab osa USA presidendi Joe Bideni administratsiooni rahandusminister Janet Yellen.

«Uue Ameerika administratsiooniga on kindlasti kergem jõuda kokkuleppele suuremas abis vaesematele riikidele,» ütles Milano polütehnilise ärikooli rahvusvahelise majanduse professor Lucia Tajoli.

«Kuigi Joe Bideni lähenemine rahvusvahelisele koostööle on avatum, ei ole kerge koguda ressursse, arvestades majanduskriisi, mis on tabanud paljusid riike,» lisas ta.

Neljapäeval kutsus Washington G20 riike käivitama tõeliselt globaalse, koordineeritud vaktsineerimiskampaania.

Yellen kirjutas avalikus kirjas oma G20 kolleegidele, et ilma vaktsiinideta kogevad madala sissetulekuga riigid jätkuvalt koroonasurmasid ning viivitusi majanduse taastumisel.

Mullu novembris leppisid G20 rahandusministrid kokku raamistikus vaeste riikide võlakoorma vähendamiseks.

Seni on Tšaad, Sambia ja Etioopia palunud oma võla ümberstruktureerimist.

G20 riigid mobiliseerisid enda pandeemiast räsitud majanduste toetamiseks 14 triljonit dollarit.

Rahvusvaheline Valuutafond (IMF) prognoosib selleks aastaks maailma sisemajanduse kogutoodangu kasvuks 5,5 protsenti ning järgmiseks aastaks 4,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles