Vabamu hakkab korraldama veebipõhiseid lugemisringe feminismi ajaloost (9)

BNS
Copy
Piret Karro
Piret Karro Foto: Terje Toomistu

Okupatsioonide ja vabaduse muuseum Vabamu hakkab korraldama veebipõhiseid lugemisringe, kus avastatakse ja arutatakse naiste õiguste murekohti nii praeguses Eesti ühiskonnas kui ka ajaloolises ja rahvusvahelises plaanis.

Lugemisringid on mõeldud eelkõige 14–19-aastastele noortele ning need toimuvad eesti ja vene keeles. 

«Kevade jooksul plaanime korraldada Zoomi vahendusel mitu lugemisringi, mille raames puudutame inimõiguste ja intersektsionaalsuse teemat, heidame pilgu lähiajalukku Eesti NSV-s ja analüüsime olulisi feministlikke naiskirjanikke,» ütles lugemisringide korraldaja Piret Karro.

Kohtumised toimuvad kaks korda kuus laupäeviti kell 14 Zoomis. Vene- ja eestikeelsete lugemisõhtute moderaatorid on Tanja Muravskaja ja Kadri-Mai Kuldkepp Feministeeriumist.

Huvilistele saadetakse enne kohtumist nimekiri artiklitest, feministlikest koomiksitest ning raamatutest, mille võiksid osalejad soovitavalt enne lugemisringi läbi vaadata. 

«Lugemisringis arutleme loetud materjali üle ning teeme temaatilisi rühmatöid, millest on huvitav osa võtta ka neil, kellel soovitatud kirjandus veel läbitud ei ole. Lugemine ja kaasarääkimine on vabatahtlik ja tunnikontrolle me ei tee. Soovime ärgitada noori kaasa mõtlema naiste õiguste teemadel ning pakkuda kohta põnevateks aruteludeks,» lisas Karro.  

Lugemisvara valikul on silmas peetud vanusegruppi 14.–19. eluaastani, kuid osalema on oodatud ka igas muus vanuses huvilised. 

Esimene venekeelne seminar toimub 13. märtsil algusega kell 14 Zoomis ning seda juhendab Tanja Muravskaja. Arutluse alla tuleb Kadi Viigi artikkel inimõigustest Eestis.

Esimene eestikeelne seminar toimub laupäeval, 20. märtsil kell 14 Zoomis, mida juhendab Kadri-Mai Kuldkepp. Arutluse alla tuleb Kadi Viigi artikkel inimõigustest Eestis.

Järgmised venekeelsed seminarid toimuvad 27. märtsil, 10. aprillil, 24. aprillil ja 8. mail.

Järgmised eestikeelsed seminarid toimuvad 3. ja 17. aprillil ning 1. ja 15. mail.  

Ühiskondlikult aktiivsetele noortele suunatud seminarisarja läbiviimist Vabamus toetab Briti Nõukogu.  

Kommentaarid (9)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles